Go to ...

24. juni 2024

FOLKETS HUS SYLTES


Det omdiskuterede aktivitetscenter Folkets Hus på Nørrebro har nu snart været lukket i et år. Og nu lyder meldingen fra Alternativets ansvarlige borgmester, Niko Gründfeld, at forvaltningen skam ser på sagen.

AF MIKKEL SCHOU

I slutningen af februar lød det optimistisk fra borgmester Niko Gründfelds kontor, at der ville komme afgørende nyt om Folkets Hus på et møde den 1. marts. Der er jævnligt holdt møder siden huset blev lukket i maj sidste år mellem forvaltningen, politiet og Fonden De Åbne Rum med advokat Knud Foldschack i spidsen.

Nu lyder meldingen fra Gründfelds kontors presseafdeling:
“Som oplyst i går er forvaltningen i gang med det sagsforberedende arbejde. Når sagen er fuldt oplyst og det i henhold til beslutningen af 11. maj 2017 vurderes at huset kan drives i overensstemmelse med formålet – forelægges sagen om genåbning for Kultur- og Fritidsudvalget.”

Det ærgrer en aktivist i Folkets Hus, der dog ikke er overrasket:
»Vi har en fornemmelse af, at vi bliver syltet. Det kan godt være, at Knud Foldschack mener, at han gør et stort arbejde for os. Men det er jo et politisk spørgsmål«, siger han til TVflux.

Huset blev lukket sidste år, fordi politiet mente, at Nørrebrobanden Loyal to Familia brugte stedet til bandeformål. Og det har siden været et argument blandt især borgerlige partier for at holde huset lukket.

Folkets Hus kan ikke åbne, førend Københavns politi har givet tilsagn. Det vides ikke, hvordan politiet i øjeblikket betragter situationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Fristeder