Go to ...

13. juli 2024

TYVSTART 1. MAJ


Københavns kommune har givet tilladelse til, at Folkets Hus på Nørrebro kan åbne igen på betingelser. Derfor inviteres der i morgen den 1. maj til morgenmad. Men efter oprydningen af morgenmadsbordet er huset atter lukket. Der er indkaldt til stormøde den 13. maj, hvor aktivisterne skal drøfte en permanent åbning.

AF MIKKEL SCHOU

Liberal Alliance og Venstre stemte imod en genåbning af Folkets Hus, da det var på dagsordenen i Kultur- og fritidsudvalget i Københavns kommune. Efter udvalgets plan skal huset åbnes omkring 1. juli i år.

Københavns politi har sat som betingelse for åbningen af huset, at 2. sal forbliver lukket i længere tid. Det var ifølge politiet den etage, som banden Loyal to Familia nærmest havde indtaget.

Folkets Hus’s hjemmeside har intet om den kommende åbning. Men på facebook er der følgende meddelelse:

Caféen åbner igen efter næsten 1 års lukning, og inviterer til 1. maj morgenmad. Når alle tager til demo senere på formiddagen, lukker caféen igen i et par uger, da vi egentligt ikke er klare til at åbne. Men vi vil så gerne fejre at vi har fået nøglen igen, og 1. maj er jo den perfekte mulighed, så…

Det, der sker bagefter, håber jeg at kunne dele med en masse af jer, der var aktivister i eller brugere af huset før det lukkede, eller som har spurgt ind til situationen så mange gange, i de sidste 353 dage.

Vi holder nemlig kæmpemøde den 13. maj fra kl 15, hvor alle dem, der har lyst til at engagere sig i huset, er velkommen til at komme. Og det håber jeg virkeligt, at mange vil gøre. Dukke op altså. For der er også en masse udfordringer ved denne genåbning, og det hele kun kan lykkes, hvis vi er rigtigt mange, der bakker op om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Fristeder