Go to ...

29. maj 2024

FOGEDEN GENINDSÆTTER CHRISTIANIT I BOLIG


Forleden måtte en christianit bede fogeden om hjælp til at komme ind i sin bolig i fristaden.
Fællesskabet på Christiania havde efter en langvarig nabostrid smidt christianitten på gaden.

Men den går ikke. Fristaden er nu så lovlig, at også lejeloven er gældende.

AF MIKKEL SCHOU

Det var et såkaldt områdemøde og et fællesmøde, der havde besluttet, at løsningen på konflikten var, at christianitten blev smidt helt ud af fristaden.

I søndags blev christianittens ejendele kørt til opbevaring, men forleden lykkedes det altså christianitten at flytte ind igen med hjælp fra kongens foged og et passende antal politibetjente.

I et brev fra Fonden Christianias og fællesskabet Christianias advokatkontor er christianitten blevet opsagt med øjeblikkelig varsel.

Men på grund af lejeloven er der sat et varsel til marts næste år.

I brevet fra Knud Foldschacks kontor står der, at det er Fællesskabet Christiania, der har begæret opsigelsen af christianittens lejemål, selvom det reelt er Fonden Christiania, der ejer boligen.

Nogle christianitter ærgrer sig over, at normaliseringen af Christiania er nået så langt, at interne konflikter løses med hjælp fra foged og politi.

»Vi har ikke løst problemet. Vi har flyttet det«, siger en medarbejder på Christianias Informationskontor.

Så vidt vides er det første gang, at fogeden har haft mulighed for at gennemføre den slags forretninger på Christiania.

»Det er for dårligt, at vi ikke kan løse problemet selv. For eksempel ved at tilbyde en anden bolig, så de konfliktramte naboer bare skilles ad. Eller vi skal have en ekstra fristad på landet, hvor vi kan sende kriseramte christianitter hen for en tid«, lyder det også fra Informationskontoret.

Andre christianitter mener, at episoden er et eksempel på, at normaliseringen af fristaden er gået for vidt, når myndighederne bruges til at spille christianitter ud mod hinanden.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA