Go to ...

24. juni 2024

FØRSTE BLOKADE EFTER 250 DAGE


Så skete det i Nordjylland. Efter 250 dages protestlejr mod prøveboring efter skifergas uden for Dybvad i Vendsyssel kom de første lastbiler med boreudstyr.

1 skifergas

Søndag lykkedes det at blokere for adgangen til borepladsen i to timer, indtil politiet politiet kom og aktivisterne gik med til at opløse blokaden.

AF MIKKEL SCHOU

1 skifergas 3

Mandag formiddag skulle endnu seks store lastbiler med boreudstyr ind på pladsen. Efter tre timer blev blokaden opløst på politiets opfordring.

I 250 dage har aktivister holdt lejr mindre end en kilomter fra borepladsen. Men først i påsken ankom de første køretøjer.

Alle eftermiddage i de 250 dage har der været samling ved borepladsens port, hvor aktivister og lokale er mødt op og sunget protestsange.

Søndag mødte ti aktivister og 50 lokale op.

1 skifergas 4

Mandag var der ankommet en bus fra København, så antallet til sangsamling var steget til 80. Efter sangen besluttede nogle af de nytilkommende at blokere for udkørsel fra borepladsen. De seks lastbiler, der var kommet tidligere samme dag, skulle ellers ud igen.

1 skifergas 2

Det kom de først, da indsatslederen og en kollega fra Nordjyllands Politi var kommet hele vejen fra Aalborg og anmodet de blokerende aktivister og lokale om at lade køretøjerne komme forbi.

Blokaderne fortsætter det næste stykke tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER