Go to ...

29. maj 2024

20 BETJENTE RYDDER SKIFERGAS-BLOKADE


Tirsdag morgen var rolig i Total Protest Campen vest for Dybvad i Vendsyssel. 35 aktivister var stået op, da to betjente fra Nordjyllands Politi kom ind i campen omkring klokken 10.

blokade 1

De blev budt på kaffe af aktivisterne og vicepolitiinspektør John Henriksen kunne ikke skjule, at politiet var der, fordi de næste lastbiler var på vej til Totals boreplads omkring en kilometer fra campen.

AF MIKKEL SCHOU

Aktivisterne havde hørt fra deres spejdere, at lastbilerne allerede holdt på en parkeringsplads ved Sæby.

Lidt senere kom beskeden så om, at en kranvogn og seks sættevogne satte i gang fra Sæby.

blokade 2

De ankom ved Total Protest-blokaden klokken 12.05, hvor de gjorde holdt foran aktivisterne. Tre af sættevognene var der ikke plads til, så de fortsatte væk fra borepladsen.

Klokken 12.50 kørte de to betjente væk.

»Det hele foregår jo stille og roligt«, sagde John Henriksen, da han kørte væk.

Klokken 13.50 kom vicepolitiinspektøren tilbage med sin kollega og konfronterede de nu henved 50 syngende aktivister:

»Vi er kommet hertil, at vi skal have lastbilerne igennem. Så jeg beder jer om, at I ophæver blokaden«, sagde John Henriksen.

blokade 3

Aktivisterne sang videre, og mange opdagede ikke, at to transportvogne og en patruljevogn rullede frem. Ud sprang 20 betjente, der straks gik i gang med at fjerne de aktivister, der ikke flyttede sig frivilligt.

blokade 4

Klokken 14.10 kunne lastbilerne køre igennem.

»Vi valgte den bløde løsning, hvor de, der ikke vil gå selv, bliver båret væk. Vores opgave er, at ingen kommer til skade«, sagde John Henriksen.

FØRSTE BLOKADE SØNDAG

På vejen tilbage til Aalborg kørte vicepolitiinspektøren indenom campen.

Her blev han og kollegaen igen budt på kaffe. Han ville lige sikre sig, at ingen var kommet til skade under politiets aktion.

»Det er ikke hverdagskost, at vi har brug for 20 betjente heroppe. Nu får I nok den mediedækning, som I har søgt«, sagde John Henriksen og sluttede med:

»Vi ses nok igen i morgen.«

Da TVflux forlod campen, var det endnu ikke afgjort, om aktivisterne ville blokere igen, når lastbilerne senere skulle forlade borepladsen.

Total har oprindeligt meddelt, at mellem 60 og 70 lastbiler skal læsse af på borepladsen. Indtil idag har omkring 30 været forbi.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER