Go to ...

22. april 2024

FLYDENDE BY UNDER PRES


VIDEO: Den kreative aktivist- og eventhal i Sydhavnen, hvor Flydende By holder til, er truet af rydning.

Med få dages varsel dukkede omkring 60 aktivister fra andre projekter og grupper i dag op i Sydhavnen for at diskutere de problemer, som de ikke-kommercielle kulturelle aktivistcentre står over for i hele København.

Hele miljøet er kritisk over for den såkaldte gentrificering, der beskrives som en byudvikling uden kulturelt liv og med boligpriser, der kun tiltrækker mennesker med en fast høj indkomst, som bruger kvarteret til at sove i.

Flydende By ligger midt i et område af Sydhavnskvarteret, der er i voldsom forandring med nybygning af boligejendomme og parkeringshuse.

I sidste uge fik Flydende By en uges varsel til at forlade den tidligere industri-hal på Vasbygade 20. Hallen ligger på en større grund, som et busselskab har lejet til kontor og parkering af busser. Hallen har selskabet lejet videre til Flydende By. Men det er det statsligt ejede Freja Ejendomme A/S, der ejer det hele.

I dag inspicerede busselskabet hallen og de udendørs arealer. Efter inspektionen fik Flydende By at vide, at der ikke vil ske en rydning i denne uge alligevel. Flydende By har engageret en advokat for at sikre sig, at alt går lovligt til.

Flydende By har en kontrakt, der sikrer dem hallen til udgangen af 2019.

På onsdag holder Flydende By fest med levende musik fra klokken 12 under sloganet: Obey your landlord.

Flydende By findes på Facebook og slår arrangementer op på DUK OP.

AF Mikkel Schou

Tags: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Fristeder