Go to ...

24. juni 2024

ULMENDE FRUSTRATION


Igen i nat blev kvarteret omkring Sjællandsgade på Nørrebro i København ramt af bilbrande. En bil brændte helt ned og en parkeret ved siden af blev totalskadet omkring klokken 01.30 i den ellers fredelige Stevnsgade.

KOMMENTAR AF MIKKEL SCHOU

Der gisnes i kvarteret om, at gerningsmændene er frustrerede unge. Mistanken rettes af mange mod unge mænd med arabisk baggrund, der holder til på pladsen ved kirken i Sjællandsgade/Stevnsgade, som næppe uden tvivl er ansvarlige for en del hærværk mod pladsens inventar gennem længere tid.

SE OGSÅ: TRAVL NAT PÅ NØRREBRO

Andre mener, at det snarere er provokatører, der netop vil have mistanken rettet mod de unge på kirkepladsen. Andre igen mener, at det er unge fra andre dele af København, der bruger Nørrebro som skueplads for en indebrændt kedsomhed.


Foto: Victor Schou

Mistanken rettes også mod elever fra Det Fri Gymnasium, der i forvejen er under mistanke for at være ansvarlige for gentagne angreb på en café og et madsted på Nørrebrogade. Hvis hærværket er politisk motiveret, er gerningsstederne til gengæld blottet for politiske budskaber.

Hvis afbrændingen af biler på Nørrebro – det er den fjerde denne sommer i kvarteret – er udtryk for ungdommelig eller socialt begrundet frustration, kan den allerede måle sig med frustrationen blandt beboerne i kvarteret. Der er ikke alene tale om en økonomisk belastning for den uheldige bilejer, men også om en udbredt følelse af utryghed og uforståenhed overfor hærværket, der for nogen melder sig med et behov for at reagere.

Hærværket kan nemt ende i selvjustits. Og lige som ejerne af de nedbrændte biler må antages at være uden skyld, kan reaktionen også ramme uskyldige. Og lige nu er det – i mangel af bedre – drengene på kirkepladsen, der sigtes på i den ulmende frustration. Det er der til gengæld desværre nok nogen, der mener, er helt i orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR