Go to ...

14. juli 2024

DOM I BOD 11 UDSAT IGEN


Forsvarer kalder politiets arbejde med beviserne i Pusherstreet-sagen for “fuldstændig uprofessionelt”. Truede undervejs i sagen med klage til Menneskerettighedsdomstolen.
Anklager vil konfiskere ejendom der er anskaffet længe før den periode der er tiltalt for.

Fra retsmøde den 10. januar 2005
Af Mikkel Schou
Selvom Københavns Byret var indstillet på at fortsætte retsmødet til klokken 20 i går, blev sagen mod Bod 11 ikke afsluttet.

Dommen skulle være faldet den 25. november sidste år. Men forsvareren forlangte at der skulle laves en ny revisionsrapport over den ene tiltaltes økonomi. Desuden brugte anklageren mere tid på at fremlægge video-dokumentation end forventet.

Pludselig var der udsigt til at sagen først kunne afsluttes i maj, hvis alle fire forsvarere skulle deltage i alle retsmøderne. I sagen er to sigtet for at sælge hash og to er sigtet for at være medhjælpere.

Dommeren ønskede derfor at presse retsmøder ind på to lørdage i januar. Efter protest fra forsvarerne blev den ene lørdag flyttet til en hverdag mellem jul og nytår. Det næste møde blev holdt i dag, men var altså ikke tilstrækkeligt.

Anklager og forsvarer har fremlagt hver deres revisionsrapport. I den ene ser der ud til at mangle 1,6 millioner kroner i den formodede pushers økonomi. Det er penge anklageren mener stammer fra hash-handel. De penge skal konfiskeres, ligesom en motorcykel som tiltalte har haft i mere end tyve år.

Forsvarerens rapport, som revisor har forklaret i retten, finder derimod ingen uregelmæssigheder i tiltaltes økonomi, der kan begrunde en ulovlig indtægt. Tiltalte har da også gennem hele sagen erklæret sig uskyldig.

De to medhjælpere har også erklæret sig uskyldige i medvirken til hash-salg. Den fjerde tiltalte har for længst erklæret sig skyldig i salg af to kilo hash. De pusher-tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden marts og Byretten ville ikke gå med til en løsladelse af dem i dag. De to medhjælpere blev i marts løsladt efter afhøring.

Om politiets måde at beregne mængden af hash, der er solgt i Bod 11 sagde forsvareren Hanne Reumert, ifølge Ritzau i dag :

”Det her anklageskrift er lavet ud fra skøn, fejlantagelser og fejloptællinger”.

På et tidspunkt i sagen tabte forsvareren tålmodigheden med anklagerens langsommelighed. Hun mente ikke hun kunne føre sin klients sag, når politiet ikke ville udlevere økonomiske dokumenter, som de havde beslaglagt hos hendes klient. Forsvareren mente ikke at klienten fik en “fair trial” og nævnte muligheden for at føre sagen for Menneskerettighedsdomstolen i Strausbourg. Anklageren leverede løbende dokumenterne tilbage, så forsvarerens revisor til sidst måtte lave en rapport på en uges tid.

Proceduren i den enes sag fortsætter derfor lørdag den 22. januar i år med forventet domsafsigelse den 26. januar 2005.

De tre andre sager er afsluttet, men da sagen betragtes som et samlet kompleks, afsiges dommen over dem alle ved samme retsmøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet