Go to ...

29. maj 2024

ABSURD TEATER I RETTEN


Retsmødet i sagen mod Boghandleren fra Brønshøj blev forsinket 40 minutter i dag. Retsformanden følte sig ikke tryg ved tilhørerne. Derfor skulle der tilkaldes politi, der kunne visitere samtlige tilhørere, inden sagen kunne starte.

Af MIKKEL SCHOU

Retslokalet på Frederiksberg er delt op. På den ene side foregår retshandlingen. På den anden side af en glasvæg, der går fra gulv til loft i det store lokale og med huller i, så lyden kan slippe igennem, sidder tilhørerne.

På anklagebænken sidder dansk/marokkaneren Sam Mansour, der nu for anden gang er tiltalt for at opildne til terror.

Blandt tilhørerne sidder fire kvinder (må man formode) i niqab (det er altså kun deres øjne, der ikke er tildækket). De sidder længst til højre. I den anden side sidder ti unge mænd, der i det væsentlige lever op til vestlig forventning om muslimske hellige krigere med stort skæg og fremmedartet påklædning.

niqab
Foto: www.onislam.net

Tilhørernes fremtoning fik retsformanden til at udskyde retsmødet. For at det indledende retsmøde i sagen mod Sam Mansour kunne begynde, forlangte retsformanden, at tilhørerne blev visiteret.

Men der var ikke mødt tilstrækkelig mange politifolk op i retten til at gennemføre en visitation. Det blev der sørget for, så retsmødet kunne begynde 40 minutter senere end planlagt.

Under sin præsentation af sagen fremviste senioranklager Jakob Buch-Jepsen eksempler på indlæg på Mansours facebook-side.

Det er disse indlæg, som anklagemyndigheden mener, opfordrer til terror.

Forsvareren, Thorkild Høyer, siger derimod til DR, at sagen drejer som om ytringsfrihed:

»Det kan være, at I oplever, at det Mansour har lagt ud er bizart og forskruet. Men det er ikke anderledes end med Dan Park«.

Den svenske kunstner Dan Park er i Sverige blevet idømt fængselsstraf for racisme. De pågældende kunstværker, han blev dømt for at have udført, er desuden blevet forlangt destrueret af retten.

Der er afsat 15 dage til sagen. Mansour blev i 2007 idømt tre og et halvt års fængsel for at distribuere bøger og cd’ere, der efter rettens opfattelse indeholdt opfordringer til terror. I denne sag vil anklageren forsøge at få Mansour idømt op til ni års fængsel og udvisning af Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Terror