Go to ...

29. maj 2024

PUSHERSTEET: ”HÅRDT, MEN GODT BETALT”


Tiltalte i sagerne mod Pusherstreet har svært ved at forklare, at de i et par år ikke har haft nogen indtægt. Politiets telefonaflytninger afslører, at de tiltalte både har arbejdet og tjent penge. Det er bare ikke noget, de har fortalt Skat om.

Af MIKKEL SCHOU

En del af bevismaterialet mod de tiltalte fra Pusherstreet er politiets aflytning af telefoner. De 77 tiltalte er fordelt på seks sager, der er delt op efter de forskellige hashboder på Christiania.

1 politibus
Nogle af de tiltalte køres i bus til retsmøderne i Københavns byret

I sag tre har anklageren flere gange spurgt flere af de tiltalte, om det kan være rigtigt, at de ikke har tjent penge de seneste år. Når tiltalte har bekræftet, at han ikke har haft arbejde i perioden, har anklageren afspillet en telefonaflytning, hvor den tiltalte for eksempel beklager sig over, at han arbejder så meget.

Ifølge anklageren er der tale om arbejde i Pusherstreet. Og det er åbenbart godt betalt arbejde.

I en aflytning siger en af de tiltalte:

”Man skal i spjældet en gang i mellem. Men man har sin frihed. Man kan købe, hvad man vil og rejse når som helst.”

Den tiltaltes forsvarer gjorde opmærksom på, at den tiltalte taler med en kvinde, som han forsøger at imponere:

”Det er det, der på gammel dansk hedder Bragesnak.”

Men anklageren mener ikke, at der kun er tale om pral. Om sin arbejdstid siger den tiltalte, som altså ikke officielt har et arbejde:

”Jeg arbejder mange timer. Kommer hjem klokken 24 og skal møde igen klokken 8. Du har ikke noget privatliv, når du er derude. Så bruger man al sin tid på det.”

Den tiltalte omtaler også 30 til 40 piger, der hænger ud i Pusherstreet for at få del i pengene.

”Der er gode penge. Men damerne må lære, at det er firmaet frem for alt. Kvinder og familie skal ikke komme i vejen for min frihed. Vi er en familie derinde. Om det så skal koste liv. Selvom man ryger ind, kommer du ikke til at mangle noget”, siger den tiltalte til kvinden i telefonen.

Men ifølge den tiltalte er livet, i det anklageren mener er Pusherstreet, ikke let:

”Det er hårdt. Vi kæmper både mod politi og bevæbnede bander.”

Det er politiets opfattelse, at Hells Angels har sin andel af hashmarkedet på Christiania. Politiet er opmærksom på, at andre bander fra København med våbenmagt har forsøgt at få foden inden for i Pusherstreet.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet