Go to ...

2. december 2023

30 DAGE TIL PUSHER – VAGTER FIK FIRE UGER TIL


Pusher i Bod 4a fik 30 dages fængsel. Fire vagter får yderligere fire uger for lukkede døre

Fra domsafsigelse den 8. marts 2005
Af Mikkel Schou

Byretten afsagde i dag dom over to tiltalte pushere i Bod 4a. Den ene mand mente retten ikke kunne dømmes for salg af mere end 300 gram hash.

Han fik konfiskeret 6.000 kroner som er det beregnede overskud af handel med 300 gram.

Han skal betale advokat 15.000 kroner uden moms, mens staten betaler resten af forsvarersalæret på 223.000 kroner, fordi manden blev dømt for væsentligt mindre end det anklageren havde rejst tiltale for. Nemlig handel med 18 kg hash.

Det er op til ham selv at søge erstatning for varetægtsfængsling udover de 30 dage. Manden var fængslet fra 16.marts til 21. september 2004.

Hans medtiltalte gik det noget værre. De to kunne ikke, som anklageren gerne ville, dømmes for at have solgt hash i forening.

Den anden var tiltalt for handel med 36 kilo hash og blev dømt for handel med 10 kilo. Derfor konfiskerede retten 200.000 kroner i udbytte, som manden havde stående på en bankkonto.

Han blev idømt ti måneders fængsel, som anses som udstået med varetægtsfængslingen, der varede omkring ni måneder, heraf to måneder i isolation. Han skal betale sin forsvarer omkring 230.000 kroner plus moms i salær.

Vagter for lukkede døre
Tre vagter, der af politiet betragtes som ledere af vagtkorpset, blev fængslet for yderligere fire uger.

Det skete for lukkede døre i Byretten, fordi anklageren skulle komme med nærmere redegørelse for, hvorfor de tre vagter var ledere. Det kunne anklageren åbenbart overbevise dommeren om at de var.

Højesteret har tidligere i en kendelse sagt, at de må regne med at få en hårdere straf end de ”menige” vagter, der blev løsladt i januar.

Anklageren regner derfor med, at de skal forblive varetægtsfængslet indtil der falder dom den 30. juni 2005. Begrundelsen for varetægtsfængslingen er, at anklageren mener, at de kan påvirke vidner, hvis de er på fri fod.

Derfor har de også stadig besøgs- og brevkontrol. Det samme gælder en ”menig” vagt, der først blev anholdt i december sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet