Go to ...

23. juni 2024

VOLDSSAG UDSAT


To vidner dukkede ikke op i dag i Københavns byret. Det var i sagen om vold foran café Månefiskeren på Christiania i oktober sidste år. En 51-årig mand er tiltalt for at stikke med kniv og fremsætte trusler.

Det var forsvareren i sagen, advokat Bjørn Caning, der mente, at vidnerne var så vigtige, at sagen burde udsættes. Det gik retten med til, og der blev aftalt et nyt retsmøde den 22. marts i år. Retten vil endnu en gang indkalde de to vidner.

I fredags blev sagens to parter og fire vidner afhørt. Forklaringerne fra de afhørte resulterede ikke i et klart billede af, hvad der var foregået.

Alle forklarede dog, at det var forurettede, der indledte et slagsmål ved at gå hen til tiltalte og enten prikke hårdt med finger eller slå tiltalte i ansigtet.

Den forurettede forklarede, at tiltalte på tidspunktet gennem tre uger havde krænket hans kones ære. Gennem flere forklaringer kom det frem, at tiltalte på et tidspunkt skulle have udtalt mistanke om, at forurettedes kone var ansvarlig for, at der manglede penge fra café Månefiskerens omsætning. De var begge medarbejdere på caféen.

Forsvareren hævdede, at det ikke var første gang, at forurettede havde overfaldet andre på Christiania. Og anklageren meddelte retten i dag, at det var anklagerens opfattelse, at det ene vidne, der var udeblevet, følte sig utryg ved at skulle vidne.

Omvendt omtalte forurettede og hans kone den tiltalte som “det vildeste menneske” og “et monster”.

Der er også rejst tiltale for trusler. Men ifølge et vidne skulle forurettede indledningsvist have sagt: “Jeg slår dig ihjel”. Hvortil tiltalte skulle have svaret: “Jeg er traumatiseret, så det ender med, at jeg slår dig ihjel”.

Der ses ikke at være tvivl om, at tiltalte på et tidspunkt stak forurettede med en foldekniv i hals eller skulder. De to parter har til gengæld en forskellig opfattelse af, hvornår i forløbet det skete. Advokat Bjørn Caning mener, at det skete under, hvad der har været et slagsmål, og at tiltalte i frygt for sit liv handlede i nødværge. Den forurettede mente, at tiltalte stak ham som reaktion på, at forurettede havde prikket eller slået tiltalte første gang.

Tiltalte og forurettede har kendt hinanden i 20 år.

Anklageren mente, at tiltalte ville kunne påvirke de to manglende vidner, hvis han blev løsladt. Retten besluttede derfor, at tiltalte fortsat skal være varetægtsfængslet frem til den 22. marts. Da dømte sædvanligvis kun skal afsone 2/3 af en fængselsstraf, vil varetægtsfængsling frem til næste retsmøde svare til en dom på otte-ni måneders fængsel.

AF MIKKEL SCHOU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA