Go to ...

22. juli 2024

KIV OM EFTERFORSKNING


I sagen om grov vold omkring café Månefiskeren fik en 51-årig mand i dag forlænget sin varetægtsfængsling frem til den 2. januar næste år.

Ligesom ved forrige retsmøde begærede forsvareren, advokat Bjørn Caning, dørene lukket. Tilsyneladende er forsvareren stadig utilfreds med politiets efterforskning. Og netop af hensyn til politiets efterforskning skulle dørene lukkes.

TVflux protesterede imod dørlukningen med den begrundelse, at sagen har interesse for en om end mindre del af offentligheden. Nemlig christianitter og Månefiskerens gæster. I de kredse er der også en opfattelse af, at politiet ikke efterforsker objektivt.

Den opfattelse skyldes ikke mindst, at visse vidner over for politiet eller offentligt har forklaret, at det var offeret i sagen, der indledte et slagsmål.

Det fremgår ikke af den del af retsbogen, som TVflux har haft adgang til, om forsvarerens ønsker om særlige skridt i efterforskningen er blevet opfyldt.

Dommer Jeanett Bukhave imødekom ikke TVflux’s protest over dørlukningen, og bemærkede i øvrigt, at TVflux havde for store forventninger til at få oplysning om resultatet af lukkede retsmøder i en sag, der stadig efterforskes.

Hvis der rejses tiltale i sagen – når politiets efterforskning er færdig – skal den 51-årige blandt andet overbevise retten om, at han handlede i selvforsvar.

Manden har været varetægtsfængslet siden episoden den 24. oktober i år sigtet for ”kvalificeret vold”, da offeret ifølge politiet var i livsfare.

Både den sigtede og anklageren mødte i dag i retten via videolink.

AF MIKKEL SCHOU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA