Go to ...

29. maj 2024

STRAFBART AT SLÅ PARAPLY OP


Strafbart at slå parasol op – Fængslede tier

Fra retsmøde 3. november 2004
Af Mikkel Schou

En formodet medhjælper fra Pusherstreet på Christiania er anklaget for medvirken til hash-handel, fordi han har slået en parasol op og skrevet prisskilte for en pusher. Anklagede kunne ikke med sikkerhed genkende sig selv på politiets videodokumentation.

Videoen/billederne viser ikke om personen holder prisskilte i hånden. Anklagede mente at der kunne være tale om tegnede grafitti-skitser. Politiets vidner, som er politifolk, skal udfra skjulte videooptagelser bevidne at anklagede er identisk med personen på videobillederne. I dette tilfælde mener anklageren at det er nok at der er dokumentation for at have deltaget i morgen-åbning af boden, til at der kan straffes for medvirken til hash-handel. Anklagede er løsladt inden domsafsigelse, der sker 25. november.

Fængslede tier
En formodet pusher fik i den store Christiania-sag i dag udvidet sine besøgstilladelser fra to til tre personer. Anklagede har siddet varetægtsfængslet siden marts i år. De første tre måneder i isolationsfængsel, og stadig under skærpet besøgs- og brevkontrol. Anklageren begrunder de skærpede vilkår i fængslet med at den anklagede ikke har villet udtale sig til politiet. Og derfor stadig har mulighed for at samordne sin forklaring med andre sigtedes i sagen, hvor der falder dom den 25.november. 20 påståede pushere og 17 vagter sidder på ottende måned stadig varetægtsfængslet, fordi de ikke har udtalt sig til politiet. Anklageren har tidligere begrundet den fortsatte varetægtsfængsling med, at de anklagede på fri fod vil genoptage deres kriminelle aktiviteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet