Go to ...

15. juni 2021

SNART IKKE ØKOLOGI NOK


Der blev solgt for en milliard kroner mere øko-grønt og frugt i 2015 end året før. Det er en stigning på 14 procent, viser den seneste opgørelse. Men der skal flere økologiske landmænd og jord til for at følge med efterspørgslen. I Aarhus skal landmændene til krisepsykolog, fordi kommunen vil forbyde pesticider.

Af MIKKEL SCHOU

Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser for 2015-2016 den største stigning i forbruget af økologiske varer i otte år. Stigningen var på 14 procent, skriver Økologisk Landsforening.

Interessen for økologiske varer er ved at sprede sig fra storbyerne til landområderne. Og så er det blevet trendy at være økologisk: Både danske professionelle køkkener og eksportører i udlandet har fået øjnene op for økologi.

Det betyder blandt andet, at flere dyr i landbruget kommer uden for staldene. Ifølge formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, skyldes den stigende interesse især forbrugerens frygt for, at konventionelle landbrugsvarer ikke er sikre fødevareemner på grund af pesticider og andre tilsætningsstoffer.

I Aarhus har kommunen besluttet, at visse områder skal friholdes for anvendelse af pesticider af hensyn til beskyttelsen af drikkevandsområder. Reaktionen fra de konventionelle landmænd har været så voldsom, at kommunen tilbyder dem krisepsykolog.

I 2016 steg det økologiske dyrkningsareal med 21 procent fordelt på 537 nye landbrug.I Økologisk Landsforening er man glad for udviklingen, som dog er i fare for at gå i stå:

“Det kræver mange flere øko-hektarer og mange flere økologiske landmænd, hvis udbuddet af økologi skal følge med efterspørgslen”, vurderer Økologisk Landsforening.

Foto: Økologisk Landsforening

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER