Go to ...

29. maj 2024

KØB HASH ET ANDET STED


En bod i Pusherstreet, der muligvis solgte kokain, blev fjernet af et Fællesmøde på Christiania i mandags. Nu skal et nyt Fællesmøde den 5. juni diskutere situationen i Pusherstreet. Efter et skuddrama i august sidste år var Christianias udmelding den gang: KØB DIN HASH ET ANDET STED.(Fællesmødet er med få dages varsel flyttet til den 6. juni; red.)

Af MIKKEL SCHOU

En 17-årig med tilknytning til en bestemt hash-bod i Pusherstreet blev taget af politiet med 18 salgsposer kokain. Da Christiania officielt ikke tillader hverken salg eller brug af hårdere stoffer end hash, blev kokain-sagen taget op på et Fællesmøde i mandags.
Personen, der stod bag den omtalte bod, dukkede ikke op på Fællesmødet. Derfor blev det besluttet, at Fællesmødet gik ned i Pusherstreet og fjernede boden.
På Fællesmødet var der ifølge referat flere, der ønskede Pusherstreet lukket, mens andre foreslog en lukkeuge for hele Christiania.
På et nyt Fællesmøde den 5. juni vil christianitterne igen diskutere, hvordan Pusherstreet skal håndteres. I erkendelse af at hashhandlen næppe kan stoppes, er der røster, der mener, at der skal gøres mere ud af fællesskabets opfordring til Danmark efter skuddramaet i Pusherstreet i august sidste år: STØT CHRISTIANIA, KØB DIN HASH ET ANDET STED.

ØVERSTE MYNDIGHED
Historisk og ideologisk er Christianias øverste myndighed Fællesmødet. Men nu oplever flere christianitter, at Pusherstreet ikke som helhed følger fællesskabets beslutninger. Trods en fælles beslutning om, at der siden september sidste år ikke må være boder i Pusherstreet, er mindre mobile boder dukket op.
Og to personer med tilknytning til Pusherstreet, der tidligere i år fik fem års karantæne for en voldsepisode, overholder ikke karantænen. Det sker, lyder kritikken, uden at Pusherstreet, med den autoritet miljøet i andre situationer kan mobilisere, griber ind.

TURISME KVÆLER FRISTAD
Siden begyndelsen af 1990’erne har Christiania lagt plads til et hash-supermarked. Hash er ikke længere kun hippiernes og flippernes foretrukne rusmiddel. Hash-handelen på Christiania foregår normalt på en måde, der er serviceorienteret overfor køberen. Det er hér, man finder det største udbud af varer.
Det betyder, at en lind strøm af mennesker fra det meste af Sjælland og det sydlige Sverige kommer til Christiania for at købe og nyde hash.
Særligt på dage med godt vejr kan det være svært at blive betjent i Christianias beværtninger og restauranter, fordi fristaden bliver oversvømmet af turister.
Og det er ikke kun hash-turister, der strømmer til.
Christiania har konstateret, at den kommercielle turistindustri i København i stor stil anvender Christiania i det almindelige tilbud om sightseeing.
Det sidste er en problematik, som Fonden bag det selvejede Christiania nu vil tage op med både staten og Københavns kommune.

Redigeret: skudhændelsen i Pusherstreet fandt sted den 31. august 2016.

One Response “KØB HASH ET ANDET STED”

  1. Gini Mcgrail
    28. maj 2017 at 12:48 pm

    Jeg var m til at starte ca i 71 og den gang og de flg år var der osse ,masser af turister ,deraf vores event gedemarked ,hvor vi så betjente dem m alt muligt gøjl og sjov ..,,Nu er der jo boder cafeer osv overalt uden over tjalden ,der i mine øjne bare skal frigives nu !!!!!Mem m alle de hyggelige stops gennem ca ,er det nok utopisk at tro der vil komme mindre turister ?måske nogle fler lukkeuger ?Hvilket jeg ser spm en indåndning for os alle ??bare en ide ????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA