Go to ...

29. maj 2024

SKAT PÅ VILDE BÆR


Et forslag om at lægge afgift på vilde bær og svampe i Rusland er ikke folkeligt populært. På sociale medier kritiseres forslaget for at være urealistisk og i strid med russiske traditioner.

AF MIKKEL SCHOU

Guvernør Svetlana Orlova i Vladimir-regionen nordøst for Moskva vil lægge afgift på indsamling af vilde bær og svampe. Indtil videre har det opbakning hos den russiske landbrugsminister Alexander Tkachov.

Der tales om en lovpligtig årlig licens for plukning af vilde bær svarende til 450 danske kroner, mens det skal koste 600 kroner at plukke svampe.

Det er mediet volevoy.blogspot.com, der skriver om forslaget. Mediet mener, at det er et politisk svar på Ruslands faldende olieindtægter. Og mediet mener, at politikerne dermed er kommet for langt væk fra folket, der trods alt har sikret dem deres magt.

Det er almindeligt for russerne at samle bær og svampe til eget forbrug, mens visse pensionister er tvunget til det for at overleve på en lille pension. Bær og svampe ses til salg på gader og veje, også i og uden for større byer i Rusland.

Forslaget har affødt kommentarer på blandt andet facebook, der raser over dette angreb på russiske traditioner, mens andre hæfter sig ved det urealistiske i at håndhæve et krav om licens.

TVflux har ikke fået bekræftet, om der er tale om et reelt forslag fra guvernøren i Vladimir-regionen.

FOTO: Salg af vilde bær i Petrozavodsk i den karelske republik

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER