Go to ...

29. maj 2024

POLITI GÅR EFTER RØG


Der har været en massiv og krænkende indsats mod hash-rygning på Christiania. Det er især de civilklædte betjente, der vækker afsky og harme.

Betjente i civil på flokke op til seks-otte personer sniger sig ind på fristadens gæster, især uden for værtshuset Woodstock.

Woodstock er kendt for at rumme et kæmpe antal stamgæster, både christianitter og andre med tilknytning til fristaden. Desuden et stort antal besøgende turister i voksen alder.

Særligt en episode den 1. maj i år har chokeret. Seks personer sad foran Woodstock, da ligeså mange civile trængte på og – uden at legitimere sig – gennemtvang visitation.

TVflux filmede episoden, hvor ingen blev tiltalt. Ingen hash på de antastede gæster. Altså, heller ingen åbenlys hashrygning.

Det harmonerer dårligt med Københavns politis politiinspektør Simon Hansens svar til TVflux i dag på en henvendelse:

”Det er vores indtryk, at der her en måned efter opgravningen ikke foregår organiseret hashhandel i Pusher Street. Vi fortsætter dog indsatsen mod køb og salg af hash på Christiania, og støder vi på åbenlys hashrygning, så sigter vi for besiddelse.”

Simon Hansen er den ansvarlige for indsatsen på Christiania.

Det koster en bøde på 4.000 kroner første gang man bliver taget med hash til sig selv på Christiania, der er erklæret en skærpet strafzone. Anden gang kommer man i fængsel i 14 dage, som udgangspunkt.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER