Go to ...

27. februar 2024

PENGE FRA INJURIESAG ENDER I RUSLAND


En støtteforening har siden 2010 samlet penge ind til at dække journalist Jørgen Dragsdahls udgifter i forbindelse med en injuriesag mod historiker Bent Jensen. Nu er alle Dragsdahls udgifter betalt og de resterende 116.843 kroner skænkes til arbejdet for russiske journalisters og forfatteres ytringsfrihed.

1 dragsdahl sagen
Journalister og tilhørere på Højesterets trappe efter dommen den 3. juni 2015

AF MIKKEL SCHOU

Støtteforeningen for Jørgen Dragsdahl udsendte i går en pressemeddelelse, der oplyser, at foreningen har været i stand til at betale de 1.341.408 kroner, det har kostet Dragsdahl at føre en injuriesag mod Bent Jensen.

Bent Jensen beskyldte Dragsdahl for at have været KGB-agent i 1980’erne. I byretten blev Jensen dømt for ærekrænkende beskyldninger, som der ikke var belæg for. I landsretten blev Jensen frikendt.

Sagen endte i Højesteret, hvor begge parter havde fået bevilget fri proces. Dragsdahls regning for sags- og advokatomkostninger stammer altså fra by- og landsret.

Højesteret dømte i juni i år Jensen skyldig i de ærekrænkende beskyldninger, som Jensen blandt andet havde fremsat i Jyllandsposten.

Støtteforeningen sidder tilbage med 116.843 af de indsamlede kroner efter betaling af Dragsdahls regninger og skriver derom i pressemeddelelsen:

”Overskuddet er efter en bestemmelse i foreningens statutter sendt til dansk PEN til organisationens arbejde for forfatteres og journalisters ytringsfrihed med særligt henblik på forholdene i Rusland.”

Ifølge pressemeddelelsen siger Jørgen Dragsdahl selv om indsamlingen:

”Min familie og jeg er taknemmelige over den solidaritet, som vi har oplevet. Mange institutioner svigtede, da Bent Jensen brød sit tavshedsløfte og tilmed forvanskede indholdet i PETs arkiv. Men takket være den økonomiske bistand, som vi gennem indsamlingen modtog fra private, blev et forsvar mod overfaldet muligt, så vi kunne nå frem til den nylige afgørelse i Højesteret.”

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER