Go to ...

14. juli 2024

OG DET SKETE I DE DAGE AT ALVERDENS


medier skulle skrives i mandtal. Da opdagede man, at der manglede ét. Herren så på det i sin miskundhed og skabte TVflux.

AF MIKKEL SCHOU

Ja, kære læser, det er nu ti år siden, at TVflux kom til verden. Undertegnede havde indtil da skrevet artikler til public journalism websitet flix.dk, der var ledet af den navnkundige redaktør Erik Kjær Larsen.

Det var Erik Kjær Larsen, der i sin mere og mere sparsomme fritid redigerede de mange indlæg, der blev sendt til flix.dk. Af og til kunne der gå flere dage, inden han publicerede, og derfor blev det besluttet, at undertegnede skulle have sit eget massemedie i forbindelse med en reportagerejse til Israel, der stod overfor den historiske rømning af Gaza.

Under en kort brainstorming med Erik Kjær Larsen, der først modsatte sig, at det nye medie skulle hedde flux, opstod TVflux. Navnet sættes i forbindelse med undertegnedes ideer om en global oprørsk tvstation på nettet, der skulle holde til i Ubby på Vestsjælland, men banken ville ikke være med.

Ideen var, at have 12 korrespondenter over hele verden med et kamera, der skulle dække den gryende verdensrevolution. Men banken brød sig heller ikke om en verdensrevolution.

Det er også godt det samme. Israel rømmede Gaza, men det kom der jo ikke noget godt ud af.

Men det gjorde der af TVflux. Det er blevet til snart 500 artikler, der har været citeret på Ritzau, Ekstrabladet, Politiken, Information og DR (ikke dem alle sammen). Og nu sætter TVflux næsen mod endnu et halsbrækkende eventyr: Rusland, hvis de tør lukke os ind.

5
Foto: Fra palæstinensisk demonstration mod Sikkerhedsmuren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR