Go to ...

29. maj 2024

CHRISTIANIA I KAMP MED INDRE DÆMONER


50 christianitter gik i går i optog gennem det centrale Christiania i protest mod ”Den indre svinehund.” Det er den senere tids pludselige hetz mod afrikanere, der fik mobiliseret nogle af fristadens anti-racistiske kræfter.

AF MIKKEL SCHOU

Lørdag blev en historisk dag på Christiania. Christianitterne demonstrerede og gik i optog. Men for første gang nogen sinde blev demonstrationen inde på fristadens område. For denne gang gjaldt det ikke statens magtanvendelse eller andre overgreb mod fristaden.

2 svinehund 1

Denne demo var rettet indad mod Christiania selv på en trist baggrund.

En ulykkelig og voldsom voldtægt tidligere på sommeren, der menes begået af en afrikaner på Christiania, eksploderede efterfølgende i overfald på og intimidering af en gruppe afrikanske flaskesamlere, der holdt til i fristaden.

I et communique, der blev læst op under demoen, hed det:

»Demoen tager afsæt i en afstandstagen til den Indre Svinehund, som i dagens Danmark vinder større og større indpas. Om vi vil det eller ej, afspejler Christiania til en vis grad de tendenser, der udspiller sig ude i det omgivende samfund, hvilket også betyder, at selviskheden, racismen og fordomsfuldheden udspiller sig.«

Blandt de demonstrerende sås flere af Christianias kulturpersonligheder.

1 svinehund 2

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA