Go to ...

23. februar 2024

NATO-CHEF VIL HAVE MERE MILITÆR


Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, advarer EU-lande mod at bruge færre penge på militæret.

Han opfordrer også til øget samarbejde mellem EU og NATO.

Anders Fogh RASMUSSEN

Nyhedsbrev nr 15, 2013 fra Europa-parlamentets repræsentation i Danmark, sakset af Mikkel Schou.

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, besøgte mandag den 6. maj Europa-Parlamentet i Bruxelles, hvor han deltog i en debat i udenrigs- og forsvarsudvalget.

Inden Fogh gik ind til debatten afholdt han sit månedlige pressemøde, hvor han advarede EU’s medlemsstater mod at skære i deres forsvarsbudgetter, ligesom han gjorde det klart, at der er behov for et styrket samarbejde mellem NATO og EU.

EU har igennem de senere år talt om at styrke det europæiske forsvarssamarbejde, men ifølge Fogh kan dette ikke realiseres, hvis medlemsstaterne ikke forpligter sig til at investere i det.

Fogh sagde således, at “vi europæere må forstå, at blød magt alene er det samme som ingen magt overhovet. Uden de hårde elementer til at bakke diplomatiet op, vil Europa mangle troværdighed og indflydelse”.

FLERE NYHEDER FRA EUROPA-PARLAMENTET

Der var dog ikke udelukkende advarsler til medlemsstaterne, idet Fogh ligeledes fremhævede den nylige aftale mellem Kosovo og Serbien som et eksempel på, hvordan NATO og EU kan samarbejde på succesfuld vis.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From EU