Go to ...

29. maj 2024

MONSANTO LYVER VIST


Europa-parlamentet har mistanke om, at Monsanto manipulerer med viden om farligheden af Round-up og lignende farlige ukrudtsmidler med glyfosat. Et flertal i parlamentet er imod en lempelse af reglerne, som Monsanto og industrien ønsker det.

Fra EP-info nr. 29/2017

Onsdag den 11. oktober afholdt Europa-Parlamentet en offentlig høring om risikovurdering af glyfosat. Den store debat om glyfosat fandt sted, fordi der er mistanke om, at ansatte fra kemigiganten Monsanto har forsøgt at påvirke proceduren for forlængelse af godkendelsen af glyfosat, som udløber til december.

FN’s kræftagentur udsat for heftig kampagne efter kræftdom over Roundup

Under høringen var der ikke enighed mellem MEP’ere og repræsentanter for blandt andet Det Europæiske Agentur for Fødevaresikkerhed om, hvorvidt glyfosat er kræftfremkaldende.

Også i forrige uge var fødevaresikkerheden på programmet i Europa-Parlamentet. Her nedlagde MEP’erne veto mod et forslag fra Kommissionen om nye kriterier for hormonforstyrrende stoffer med 389 stemmer for og 235 stemmer imod. 70 undlod at stemme.

Dermed var der absolut flertal for at blokere et forslag om, at en række stoffer ikke skal identificeres som hormonforstyrrende. Glyfosat er et ukrudtsmiddel, som er et af Europas mest anvendte i landbrug og haver.

Høringen i Europa-parlamentet

FOTO: Europa-parlamentet

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From EU