Go to ...

24. juni 2024

ILLEGALE FUGLEDRAB


Hvert år dræbes dræbes 25 millioner fugle illegalt i Middelhavsområdet. I Nord- og Centraleuropa koster ulovlig jagt, fangst og efterstræbelse op imod 2 millioner fugle livet.

Det skønner BirdLife International, som Dansk Ornitologisk Forening (DOF) er en del af, i ny rapport. I Danmark er illegal bekæmpelse af fredede rovfugle fortsat et problem, skriver DOF.

29 lande i Europa, Nordafrika og Kaukasus-regionen har været til eksamen i en ny rapport fra fugle- og naturbeskyttelsesorganisationen BirdLife International, der kloden over kæmper for bedre vilkår og levesteder til alverdens fugle.

Rapporten, der er udkommet i denne uge, er dyster læsning. Og mange af landene dumper til eksamen i naturmoral og fuglebeskyttelse.

Lovløsheden er i særlig grad på fri fod i flere lande omkring Middelhavet, hvor Italien, Ægypten og Syrien hver især har mellem tre og ni millioner fugle årligt på deres samvittighed som følge af illegale drab på et utal af arter, hvad enten de bliver fanget på limpinde, skydes eller ender deres dage i fælder.

LÆS VIDERE

Foto: BirdLife Malta

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER