Go to ...

23. juni 2024

GLYPHOSAT TRODSER NEJ


Et europæisk borgerinitiativ kræver stop for glyphosat. Men EU har i dag givet firmaet Monsanto fem år mere til at sælge den ødelæggende sprøjtegift Roundup, som er det kendteste af Monsantos produkter med glyphosat.

FRA EP-INFO nr. 34, 2017

Europa-Parlamentet afholdt mandag den 20. november en offentlig høring om, hvorvidt ukrudtsmidlet glyfosat skal på listen over ulovlige sprøjtemidler.

Den offentlige høring skete på baggrund af et europæisk borgerinitiativ, som kræver et forbud mod glyfosat i hele EU.

Initiativet bygger på en større utilfredshed fra europæiske borgere over, at Kommissionen tilbage i 2016 forlængede licensen for glyfosat.

Underskriverne af det europæiske initiativ ønsker et totalforbud mod brugen af glyfosat samt en ændring af den nuværende procedure for godkendelse af sprøjtemidler.

Europa-Parlamentet krævede tilbage i oktober et forbud mod glyfosat gældende fra 2022. Tilbage i oktober var der stor uenighed blandt eksperter om, hvorvidt glyfosat er kræftfremkaldende eller ej.

Sideløbende har der været mistanke om, at ansatte fra kemigiganten Monsanto har forsøgt at påvirke proceduren for forlængelse af godkendelsen af glyfosat.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From EU