Go to ...

29. maj 2024

LANDSRETTEN LØSLADER HASH-VAGT


En af vagterne blev løsladt, en anden skal blive i fængslet. Forsvarerne mente at de begge var blevet syge af at være i fængsel. Pusher fik omstødt sin løsladelse.

Fra retsmøde den 29.november 2004
Af Mikkel Schou

Østre Landsret stadfæstede i dag Byrettens dom i en af sagerne mod vagterne fra Pusherstreet. Den tiltalte var begæret løsladt på grund af sygdom og den begrundelse fulgte Byretten. Anklageren kærede afgørelsen til Landsretten, som i dag besluttede at den tiltalte fra Christianias vagtkorps kan sættes på fri fod. Sagen om vagterne kommer først for retten i maj næste år.

En anden tiltalt vagt skal sidde varetægtsfængslet indtil 16. december. Hans forsvarer havde også begæret ham løsladt på grund af sygdom. Byretten gik med til en løsladelse, som blev kæret af anklageren. Landsretten besluttede i dag at ændre Byrettens afgørelse, så den tiltalte vagt fortsat skal sidde fængslet. De øvrige vagter fremstilles i grundlovsforhør den 6. december, hvor politiet vil forlange en fortsat fængsling.

Den løsladte vagt har fået sit helbred forværret af fængselsopholdet, blandt andet fordi han ikke har kunnet få en ordineret kost og ikke kunne motionere i tilstrækkelig grad. Den anden vagt, der ikke blev løsladt, har fået psykiske problemer i forbindelse med klaustrofobi og tvangsmedicineres i den forbindelse. Han sad en overgang i de nye særlige superceller på Politigården i København, men er på grund af sin tilstand blevet flyttet derfra.

En formodet pusher fra Bod 11, der blev løsladt af Byretten i torsdags, skal også blive siddende. Anklageren kærede løsladelsen og Landsretten afgjorde i dag at han fortsat skal være fængslet. Hans sag er afsluttet, men dommen falder tidligst i januar. Byretten mente ikke, at den tiltalte skulle vente i fængslet på dommen, men det mente Landsretten altså.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet