Go to ...

23. februar 2024

KLIMA-AKTIVISTER FRIKENDT


Beviserne var ikke tilstrækkelige mod en australier og en amerikaner.

De var tiltalt for at planlægge vold, uro og hærværk under klimatopmødet sidste år. I dag blev de frifundet.

Af Mikkel Schou

Champagnepropperne sprang uden for Københavns byret i dag lidt over klokken 11.

Natasha Verco og Noah Weiss blev frifundet for politiets anklager mod dem. De blev fængslet under klimatopmødet sidste år og sad begge varetægtsfængslet i tre uger.

Politiet mente, at de havde været med til at planlægge aktioner og demonstrationer, som politiet mente ville udvikle sig til vold, uro og hærværk.

De ulovligheder, som politiet frygtede, fandt aldrig sted. Det begrundede anklageren i sagen med, at de to nu frifundne var blevet fængslet lige inden.

Principiel sag
Forsvarerne havde hele tiden sagt, at det var en tynd sag, der byggede på spekulationer over, hvad der kunne ske til en planlagt demonstration.

Forsvarerne mente, at sagen var principiel og at en dom mod de to ville afholde andre fra i fremtiden at planlægge demonstrationer.

Retsformanden begrundede ikke i dag, hvorfor der ikke var fundet bevis for anklagen.

Begrundelsen kommer formentlig om et par dage.

De principielle, hvis de var dømt skyldige, havde været, at det var tilstrækkelig at deltage i planlægning af en demonstration, hvor andre begår lovovertrædelser.

Anklageren forsøgte under sagen, at fremstille de to som personer, der selv ville have begået ulovligheder og havde opfordret andre til at gøre det samme.

Men det mente retten altså i dag ikke var blevet bevist af anklageren.

Sagen byggede især på aflytning af mobiltelefon og sms. Ved at tolke indholdet af disse på en særlig måde, mente anklageren at kunne bevise, at de to havde været med til at planlægge ulovligheder.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER