Go to ...

14. juli 2024

DRAMA PÅ U-BÅD


Det er mindre end to uger siden, at TVflux interviewede ubådsejer Peter Madsen. Her forsøger vi at danne et scenario over dramaet i Peter Madsens u-båd, der på dette tidspunkt endnu ikke er hævet.

Af MIKKEL SCHOU

Vi ved, at Peter Madsen forliste med og måtte forlade sin u-båd i Øresund. En svensk journalist var ombord ved udsejling af Københavns havn torsdag aften, men er ikke siden set.

Vi ved, at den forsvundne – en 30-årig svensk kvinde – er en præmieret reportage-journalist. Hun skulle lave en reportage fra Peter Madsens u-båd. Vi ved ikke, om ubåden på noget tidspunkt var neddykket fra den forlod sin plads ved Holmen i Københavns inderhavn til den blev observeret i Køge Bugt.

SCENARIO 1
Ifølge Peter Madsen blev journalisten sat af ved Refshaleøen, nær en restaurant. Det antager vi betyder, at journalisten har afbrudt sit arbejde af uvis grund og ønsket at blive sat af. På land er journalisten kommet til skade, eller har været udsat for en forbrydelse.

SCENARIO 2
Det må antages, at journalisten ønskede at reportere fra en neddykket u-båd. Journalisten har under eller efter neddykning fortrudt sit forehavende og har ønsket at u-båden kom op til overfladen. Peter Madsen har forklaret journalisten, at dette ikke kunne gøres i en hurtig manøvre. Journalisten er gået i panik og er herunder selv kommet til skade, eller i forbindelse med, at Peter Madsen har forsøgt at standse en ulykke.

Politiet arbejder muligvis med andre scenarier. Lørdag eftermiddag klokken 17.14 var Peter Madsen i Københavns byret blevet nægtet at afgive forklaring for åbne døre. Det vil sige, at offentligheden ikke ved andet fra Peter Madsen, end at han satte journalisten af inden udsejling fra Københavns havn, og at han fik problemer med en ballasttank, der fik ubåden til at synke.

TVflux kan i forbindelse med dramaet på u-båden ikke udlede noget af det interview vi lavede med Peter Madsen den 29. juli i år om en formodet u-båd i Øresund. Ifølge TVflux´s oplysninger har Peter Madsen kone og børn.

FOTO: Peter Madsens u-båd på sin plads ved Holmen i København den 29. juli 2017.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER