Go to ...

29. maj 2024

HASH-VAGT GÅR TIL OMBUDSMANDEN


En tiltalt fra Christianias vagtkorps er siden sin varetægtsfængsling i marts sidste år blevet nægtet den nødvendige behandling af sine tænder. Det får nu hans forsvarer, advokat Poul Helmuth Petersen, til at klage til Ombudsmanden.

Sagen om Pusherstreet, 6. januar 2005
Af Mikkel Schou

”En klage til ombudsmanden vil ikke give hash-vagten tænderne tilbage, men sagen er, at han er blevet behandlet helt forkert”, siger advokat Poul Helmuth Petersen til flix.dk.

Inden varetægtsfængslingen var den tiltalte i gang med flere rodbehandlinger af sine tænder. En sådan behandling skal afsluttes inden for få uger ellers går tænderne tabt. Men arresthuset i Silkeborg, hvor tiltalte sidder fængslet, har ment, at der ikke kan henvises til andet end akut smertebehandling. Derfor har arrestanten foreløbig mistet to tænder ved udtrækning.

Advokaten har siden oktober sidste år forgæves henvendt sig til arrestforvarer og Kriminalforsorgen, der ikke mener sig ansvarlig. En henvendelse til de sociale myndigheder er blevet afvist med den begrundelse, at arrestanten ikke opholder sig i sin hjemkommune, København.

Ved et retsmøde i Københavns Byret den 5.januar i år blev den tiltalte fængslet for yderligere 14 dage.

Dommeren mente, at en kortere frist end de sædvanlige fire ugers fortsat varetægtsfængsling skulle lægge pres på anklagemyndigheden for at få gennemført en tandlægebehandling.

Anklageren tilkendegav inden dommerens kendelse, at han ville finde en løsning på problemet, blandt andet ved at henvende sig til de sociale myndigheder og eventuelt få den tiltalte overført til et fængsel i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet