Go to ...

22. juli 2024

HÆDRET BYGGEFIRMAT STØTTER IRANER


»Vi hjælper ham hele vejen til Strasbourg«, siger tidligere arbejdsgiver.

Iranske Elias Karkavandi tabte sin sag om tålt ophold i Østre Landsret, der afsagde dom i dag.

Af MIKKEL SCHOU for POLITIKEN.DK

Hans advokat mener, at Karkavandis menneskerettigheder er krænket, fordi han er tvunget til at opholde sig i Center Sandholm på ubestemt tid uden ret til at arbejde eller gifte sig.

Hjælp fra arbejdsgiver
Karkavandis tidligere arbejdsgiver Logik & Co har støttet ham i sagen, også økonomisk, indtil han fik fri proces.

Nu anker Karkavandi sagen til Højesteret, og støtten fortsætter.

IIraner vil til højesteret

»Vi har lovet at hjælpe ham hele vejen til Menneskerettighedsdomstolen, og det står vi ved«, siger Balder Johansen fra Logik & co.

Præstestyre i Iran
Karkavandi blev idømt et år og seks måneders fængsel i 2005 for at være med i et vagtkorps omkring hashhandelen på Christiania.

Derudover blev han også udvist af Danmark, som han har boet i siden 1993. Men da han risikerer dødstraf og tortur i hjemlandet Iran kan han ikke udvises.

LÆS OGSÅ Iraner på tålt ophold taber principiel sag i landsretten

Derfor må han leve på tålt ophold i Danmark, indtil forholdene i Iran gør det muligt at sende ham derned. Og derfor må Karkavandi leve i Center Sandholm på ubestemt tid.

»Hvem tror, at præstestyret i Iran falder inden for 20 eller 30 år?«, spørger Balder Johansen fra Logik & Co.

Netværkspris
»Det er på tide, at vi her i landet igen udviser noget menneskelighed. Vi regner med, at Elias vinder sagen i Højesteret, så han kan få sit liv tilbage«, siger Balder Johansen.

Han er sikker på, at hvis almindelige mennesker vidste, hvad vi byder personer på tålt ophold, ville der rejse sig en protest.

Elias Karkavandi skal overnatte på Center Sandholm og melde sig til politiet tre gange om ugen. Han må hverken gifte sig eller have et arbejde

Hans indtægt er derfor begrænset til de 57 kroner han får om ugen i lommepenge på centeret, hvor han dog også tilbydes et måltid mad tre gange om dagen.

Logik & Co modtog i øvrigt tidligere i år Netværksprisen, der gives til både en offentlig og en privat virksomhed, som har taget et usædvanligt stort socialt ansvar.

Logik & Co fik særprisen for sin indsats over for unge.

Tags:

More Stories From NYHEDER