Go to ...

22. juli 2024

DJ VIL SE PÅ POLITI-VOLD


VIDEO: Journalistforbundets (DJ) formand Lars Werge vil mandag se, om der er henvendelser til forbundet i forbindelse med den påståede politi-vold mod fotografer på Christiania.

AF MIKKEL SCHOU

Torsdag blev flere fotografer og tilfældigt tilstedeværende på Christiania angrebet med knipler af Københavns Politi.

»Der kan være principielle grunde til, at Journalistforbundet går ind i den sag«, siger formanden Lars Werge til TVflux.

»Vi varetager medlemmernes interesser, og modtager gerne henvendelser i sagen. Udgangspunktet er, at politiet skal overholde regler og love«, siger formanden.

Lars Werge har endnu ikke set video-optagelserne, der florerede på flere netmedier efter begivenhederne.

Redaktør på Christianias dokumentargruppe, Jørn Balther, siger til TVflux, at der var fotografer blandt de overfaldne, der tydeligt bar et pressekort.

»Det er lovligt for alle at filme på offentlige steder. Og det hér har åbenbart offentlighedens interesse. Vores video er set af mere end en million på internettet«, siger redaktøren.

Christianias dokumentargruppe vil kræve erstatning for unødig vold og ødelæggelse af et video-kamera.

Mandag har gruppen indkaldt politiet til et såkaldt volds-møde på Christiania klokken 20.00. Der forventes holdt et møde for pressen klokken 21.00.

Københavns politi afviser, at der er tale om unødvendig vold. Kendere af Task Force Pusherstreet (TFP) påstår, at det var en tidligere operativ leder for TFP, Lars Ole Karlsen, der pludselig beordrede betjente til at vende sig om og i løb gå til angreb med knipler. På det tidspunkt var betjentene kommet tilbage til deres køretøjer på Refshalevej efter en razzia mod Pusherstreet.

Flere fotografer og tilskuere kom til skade, og sagen er overdraget til den uafhængige Politiklagemyndighed.

Tags:

One Response “DJ VIL SE PÅ POLITI-VOLD”

  1. 4. maj 2016 at 6:33 pm

    Er det ikke kameraer som flere politifolk bærer på deres hjelme?? Hvis politiet ønsker at bakke deres påstand op om at der blev kastet sten efter dem, kan de vel blot frigive deres egne optagelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER