Go to ...

29. maj 2024

FOLKETS HUS ÅBNER IGEN


Den 5. april i år skal Københavns kommunes kultur- og fritidsudvalg fremlægge en genåbningsplan for Folkets Hus på Nørrebro. Det er meddelelsen fra borgmesterens kontor til TVflux.

AF MIKKEL SCHOU

Folkets Hus har været lukket siden maj sidste år. Det var efter en henstilling fra Københavns politi, der midt i bandekrigen på Nørrebro kunne konstatere, at banden Loyal to familia brugte Folkets Hus mere eller mindre som tilholdssted.

En aktivist fra Folkets Hus er trods alt positivt overrasket over, at kommunen nu tilsyneladende speeder processen op. Siden maj sidste år har der ikke være udsigt til en dato for, hvornår huset kunne åbne igen.

»Politiet har hele tiden sagt, at aktivistgruppen i huset har været positivt indstillet til problematikken. Problemet har været Loyal to familia, men de er jo nærmest væk nu i hele området«, siger han til TVflux.

Kommunens genåbningsplan skal godkendes af Københavns politi, førend huset kan åbne. Men da bandekrigen er noget nær ophørt på Nørrebro, forventer aktivisterne, at politiet vil sige ok. Med lidt held kan Folkets Hus så åbne omkring 1. maj. Men så har det også været lukket i et helt år.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Fristeder