Go to ...

24. juni 2024

DE FÅR FOR LIDT HASH


Kørsel med hash i blodet sammenlignes nu med alkohol. Næsten. For Socialdemokratiet var imod at afskaffe nul-tolerancen over for THC i trafikken.

”De unge socialdemokrater har en brist i deres opdragelse. De har ikke røget nok fede”, sagde Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested.

AF MIKKEL SCHOU
Henning Hyllested, Enhedslisten, mener, at de unge socialdemokrater ved for lidt om, hvad der sker, når man ryger hash. Derfor overdriver de faren ved at køre bil med meget små mængder THC i blodet.

Det sagde han i aftes, da Folketinget under en såkaldt 1. behandling diskuterede en ændring af færdselsloven, så det ikke straffes hårdere at være påvirket af hash (THC) end af alkohol, når man kører bil.

Det er ifølge Henning Hyllested nemlig unge socialdemokrater, der forlangte, at der stadig skal være en grænse for hash, der svarer til 0,2 promille alkohol.
I dag straffes bilister med bøde, hvis de har mere end 0,5 promille alkohol i blodet.

Men ellers roste Henning Hyllested og ordførerne fra de øvrige partier det nye forslag, der lemper sanktionerne for kørsel med hash i blodet.

Dansk Folkeparti er også stadig tilhængere af nultolerance (bagatelgrænse), fordi området endnu ikke er ordenligt undersøgt.

Lovforslaget, som forventes vedtaget af et enigt Folketing, indeholder en trappestigemodel ligesom for alkohol.

For dét der regnes for 0,2 til 0,5 promille alkohol idømmes en bøde (1/2 måneds nettoløn) og et klip i kørekortet.

Svarende til 0,5 til 1,2 promille: Bøde (1 måneds nettoløn) og betinget frakendelse af kørekortet i mindst et år.

Svarende til mere end 1,2 promille idømmes en bøde (1 måneds nettoløn), ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst tre år samt evt. betinget eller ubetinget fængsel.

Ifølge en analyse af 4.700 blodprøver med hash, har omkring ti procent af de bilister, der bliver taget med hash i blodet i Danmark, en mængde THC svarende til over 1,2 promille alkohol.

En ekspert har til TVflux tidligere forklaret, at bagatelgrænsen for THC i Danmark på 0,001 mg per liter blod er den mindst mulige mængde, man med sikkerhed kan måle. Men den grænse mener lovgiverne altså svarer til 0,2 promille alkohol.

Foto: Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokratiet, er en af de unge socialdemokrater, der indædt står fast på, at hash er farligt og derfor stadig skal være ulovligt. Hun deltog ikke i aftenens debat om hash og kørekort, da det hører under ministeriet for Transport, bygning og bolig.

Tags: ,

One Response “DE FÅR FOR LIDT HASH”

  1. Kim Murphy
    27. april 2017 at 8:19 am

    Det vil stadig blive straffet hårdere end alkohol når man sætter grænsen til hvad der svarer til 0,2 promille. Men bedre end ingenting, især at der er en bagatelgrænse man kan forholde sig til.
    Jeg er stoppet med at ryge fede for flere år siden; men færdes en gang imellem steder hvor der ryges igennem, så det ville være rrat at hvide hvor meget der skal til for at komme i nærheden af en bøde og klip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER

Grundlagt i 2005 i frihed under medieansvarsloven. Redaktør Mikkel Schou.