Go to ...

22. juli 2024

EN PUSHER LØSLADT AF HØJESTERET OG NI AF POLITIET


Højesteret tror ikke længere på at politiet kan bevise, at der er solgt så meget hash som påstået

Af Mikkel Schou

En pusher blev i går løsladt af Højesteret, fordi der er fare for at han ellers vil sidde varetægtsfængslet længere end den straf han bliver idømt i marts næste år. Tvivlen er opstået efter en dom i Københavns Byret den 1. december. Byretten rettede sig efter politiets beregninger, der siger at der i Pusherstreet gennemsnitligt var 16 handler i timen ved hver bod. Det er også beregnet hvor meget hash, der blev solgt hver gang. Men Byretten mente ikke, at det var bevist at pusherne havde arbejdet i så lang tid, som politiet mente at de havde.

Hvis politiet ikke kan bevise, at pusherne typisk har arbejdet 11 timer ad gangen, bliver mængden af hash de kan dømmes for også mindre. Den 1.december ville anklageren have dømt den ene pusher for 114 kilo. Men Byretten mente ikke at pusheren havde arbejdet mere end et par timer hver gang, sådan som han selv havde forklaret. Derfor blev han dømt for at have handlet med 25 kilo. Det blev til halvandet års ubetinget fængsel.

Højesterets afgørelse fik i går Københavns Politi til at gennemgå de fængslede pusheres sager. Resultatet blev at politiet derfor løslod ni mere, som måske heller ikke vil få særlig lange fængselsstraffe.

Løsladelserne i går vil formentlig påvirke andre pusher-sager, hvor der stadig sidder otte fængslet.

Derimod har det endnu ikke haft betydning for de personer, der er tiltalt for at medvirke i det særlige vagtkorps på Christiania. Det er tiltalt for at være ansvarlig for den samlede hash-handel og risikerer derfor længere fængselsstraf end pusherne.

I dag afgør Procesbevillingsnævnet om vagternes lange varetægtsfængslinger kan prøves ved Højesteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet