Go to ...

22. juli 2024

DOMME OG LØSLADELSER I CHRISTIANIA-SAG


Endnu en pusher løsladt. Kvinde dømmes på vens vidneudsagn. Vagternes sag for Højesteret.

Fra anklagemyndigheden den 21. december 2004
Af Mikkel Schou

En 43-årig kvindelig pusher skulle i går modtage sin dom, men domsafsigelsen er udsat til den 7. januar. Anklageren vil have hende dømt for handel med 240 kilo hash. Hun er den i Christiania-sagen, der er tiltalt for den største mængde hash.

Det skyldes, at en ven under en politiafhøring sagde, at den snart dømte havde handlet et år inden politiet begyndte observationerne i Pusherstreet. Den forklaring trak vidnet tilbage og kom i retten flere gange til at modsige sig selv. Så meget at hun blev idømt 60 dages ubetinget fængsel for at vidne falsk.

Den formodede pusher stod i Bod 9 og skal altså dømmes for et års handel mere end de andre tiltalte. Anklageren forlanger fængselsstraf på ikke under tre år.

En pusher fra Bod 6 blev i dag løsladt og sagen optaget til dom. En kvinde blev løsladt efter dom i sidste uge. Hun blev idømt halvandet års fængsel efter at have tilstået handel med 25 kilo hash. Der sidder nu otte pushere fængslet og afventer dom, heraf en kvinde. Torsdag den 23. december falder der dom i en sag mod en pusher fra Abegrotten.

Ti af de tiltalte vagter har fået tilladelse til at indbringe de lange varetægtsfængslinger for Højesteret. 17 vagter er stadig fængslet og Højesterets afgørelse vil sandsynligvis få betydning for dem alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet