Go to ...

22. april 2024

DUKKESAGEN ANKES


Sagen om en dukke, der hang i en lygtepæl under en demonstration mod corona-restriktioner, skal i Østre Landsret.

Det har Statsadvokaten i København besluttet og derfor anket sagen til Østre Landsret.

I byretten blev tre mænd frifundet for trusler mod statsministeren. Byretten mente, at de tre mænd havde brugt deres ytringsfrihed og at der ikke var tale om trusler.

Statsadvokaten mente, at dukken, der var forsynet med et ansigtsfoto af Mette Frederiksen og en tekst, om at hun skulle slås ihjel, skulle tages alvorligt. Teksten stammede fra statsministeren, der havde sagt, at minkene skulle slås ihjel. De nu frifundne havde byttet ordet “mink” ud med “hun”.

»Vi mener stadig, der er tale om trusler om vold, så vores retlige vurdering af sagen er den samme som i byretten. Desuden er der efter vores vurdering ikke med byrettens dom skabt tilstrækkelig klarhed over, hvor grænsen går mellem trusler og lovlige ytringer. Derfor mener vi, at der er behov for, at landsretten vurderer sagen,« siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas, Statsadvokaten i København i en pressemeddelse.

I byretten var dommeren og to domsmænd enige om, at de tre mænd ikke kunne dømmes for trusler.

»Der har været talt meget om ytringsfrihed i denne sag, og derfor er det vigtigt for mig at sige, at vi i høj grad anerkender, at der er ganske vide rammer for lovlige ytringer. Men der er også grænser for ytringsfriheden, når det kommer til trusler, og det er vores vurdering, at vi her har bevæget os ud over ytringsfrihedens grænser. Derfor mener vi, at det er rigtigst, at landsretten får mulighed for at vurdere sagen, så vi alle ved, hvordan vi må ytre os offentligt,« siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas, Statsadvokaten i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER