Go to ...

14. juli 2024

DOMMER MANIPULERER


En politimand vidnede mod en mand tiltalt for medvirken til hash-salg i Christiania. Da de næste to politifolk skulle vidne, sagde de begge det modsatte af den første politimand. Det fik dommeren til at presse politikfolkene til at ændre forklaring. Det ville de ikke.

Af MIKKEL SCHOU

En 39-årig kameramand (T) fra Christianias Dokumentargruppe CADOC blev i januar 2016 anholdt og sigtet for medvirken til hash-handel i Pusherstreet.

Fire gange er sagen udsat, fordi en anden tiltalt udebliver fra de indkaldte retsmøder. Men i dag startede sagen uden ham.

Tiltalen bygger på en politimands forklaring om, at T havde vist en hash-kunde vej helt hen til en bod tidligt om morgenen i Pusherstreet.
Politimanden gentog sin forklaring i Københavns byret i dag.

To af hans kolleger skulle også afgive forklaring. De forklarede begge to, at T blev anholdt langt væk fra den hash-bod, hvor en af de andre tre tiltalte i sagen nogle minutter tidligere var blevet anholdt.

T’s forklaring fremstod derefter troværdig og i overensstemmelse med betjentenes.

Det brød dommeren sig ikke om. Hun forsøgte først at så tvivl om betjentenes forklaring og fortalte dem, hvad de burde forklare. Men det nægtede begge betjente.

Det efterlod retssalen med den klare opfattelse, at den første betjent, der afgav forklaring, løj.
Forsvareren for den tiltalte ønskede ikke at kommentere forløbet førend, der er faldet dom i sagen. Det gør der muligvis den 7. november i år.

Anklageren i sagen forsøgte også forgæves at rede trådene ud efter de modstridende forklaringer, som betjentene afgav.

Den ledende skikkelse i CADOK, Jørn Balther, sagde allerede inden sagen startede i dag, at det er et eksempel på særlige politifolks chikane mod kamerafolk fra Christianias Dokumentargruppe. De risikerer at blive anholdt og med falske anklager ført til retten.

»Nogle politifolk ønsker ikke, at vi dokumenterer deres aktioner på Christiania. Man kan spørge hvorfor«, siger Jørn Balther.

Alle tre betjente sagde, at de havde genkendt T som kameramand fra CADOK.

Forsvareren i dagens sag bekræfter, at folk er blevet dømt i Pusherstreet-sager på meget løse grundlag.

T er tiltalt for at lede en formodet hash-køber frem til en bestemt bod. Dermed er han i ledtog med hash-sælgeren. Men anklageren har ikke ønsket, at den formodede hash-køber bliver afhørt i retten.
En politimand forklarede, at hash-køberen ikke blev anholdt, da man ikke fandt noget på ham. Formodentlig heller ikke kontanter, da han var iført joggingsæt i slutningen af januar.

Sagen fortsætter i morgen, hvor forsvarerens vidne skal forklare, hvorfor T var i Pusherstreet den morgen klokken 07.15.

I alt 12 politifolk er indkaldt til at vidne i et sagskompleks, der hovedsagligt er rettet mod den udeblevne tiltalte. Han er også tiltalt for vold i et S-tog og i Valby og udover salg af hash i Pusherstreet, også besiddelse af kokain til videresalg og anabolske steroider til eget forbrug, som blev fundet på bopælen i Glostrup. Desuden er han tiltalt for at bruge hån og skældsord over for betjente på Station City.

Tags:

2 Responses “DOMMER MANIPULERER”

  1. 2. november 2017 at 2:32 am

    Tiltro til retssikkerhed og tredelingen af magten i det danske såkaldte demokrati skrider dag for dag. Og så spørger de forundret hvorfor!

  2. 1. november 2017 at 9:38 pm

    fedt der er presse folk der gider overvåge domstolene når de laver lovbrud på stribe Heads up

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA