Go to ...

14. juli 2024

DOM I SAG PÅ MÅNEN


Der blev i dag i Københavns byret afsagt dom i en sag om vold, der havde fundet sted foran café Månefiskeren på Christiania. Den tiltalte 51-årige mand havde siddet varetægtsfængslet siden episoden den 24. oktober sidste år.

Dommen i dag lød på seks måneders fængsel og en advarsel om udvisning fra Danmark.

Den nu dømte, der bor på Christiania, blev løsladt på stedet.

Både anklager og forsvarer holdt procedure i onsdags. Men det trak så langt ud på eftermiddagen, at der først kunne afsiges dom i dag.

PROCEDURE
Forsvareren, advokat Bjørn Caning, sagde i sin procedure, at anklageren i denne sag ”havde sat objektiviteten på prøve”.

Og både politi og anklager havde bagatelliseret ting, der talte til fordel for den tiltalte, mente advokaten.

Han fandt det også meget underligt, at to vidner, der henvendte sig til politiet, blev afvist som vidner, fordi politiet ikke fandt, at deres vidneudsagn var relevante. De to vidner henvendte sig til advokaten, som tog deres henvendelse op i retten. Retten mente da, at de skulle høres.

Under forsvarerens procedure var forurettedes kone nær blevet smidt af retslokalet, fordi hun sad og grinte hånligt.

ANKLAGEREN
Anklageren, Ida Jensen, åbnede sin procedure med en underlig emotionel beskrivelse af, hvor hårdt det havde været for forurettedes kone at opleve, at hendes mand havde været døden nær.

Anklageren sagde i sin procedure, at forsvareren havde forsøgt at lægge et røgslør ud ved at få vidnerne til at forklare, at forurettede var velkendt på Christiania som aldeles voldsparat.

Og når anklageren sagde ”Stort set alle vidner siger…”, var det kun hvad forurettede, hans kone og deres nære ven havde sagt.

Ikke én gang nævnte anklageren vidneudsagn, der gik imod anklagerens opfattelse af episoden.

Alle vidner var dog enige om, at det var forurettede, der havde startet et slagsmål. Vidnerne sagde, at forurettede var begyndt med at rette et slag eller en finger hårdt mod tiltaltes ansigt, og at tiltalte ikke kunne komme væk fra stedet.

På et tidspunkt under tumulterne, hvor flere personer forsøgte at skille parterne ad, fik tiltalte taget en foldekniv frem fra lommen. Denne kniv stak tiltalte i brystet, ifølge forsvareren, mens anklageren mente, at den ramte i halsen.

Forsvareren mente, at der var tale om nødværge. TVflux har ikke set dommen, men antager, at tiltalte blev dømt for grov vold, fordi det under alle omstændigheder var for voldsom en måde, tiltalte forsøgte at forsvare sig på.

AF MIKKEL SCHOU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA