Go to ...

29. maj 2024

DEMO OPLØST I GAS


VIDEO: En demonstration mod Israels politik over for palæstinserne endte i København i dag med, at politiet skød med tåregas.

Københavns politi angiver, at det var 4.000 demonstranter, der efter et par taler ved Svanemøllen station gik omkring en kilometer til den israelske ambassade.

Politiet var klart i undertal ved ambassaden og tilsyneladende uforberedt på, at situationen kunne udvikle sig.

En betjent på stedet angav overfor TVflux, at stemningen pludselig blev spændt, og at der blev kastet med kanonslag. Demonstrationsledelsen forsøgte over højtaler at opfordre til en fredelig demonstration, men uden held.

Det skulle være grunden til, at politiet valgte at affyre tåregas og gå frem med et par hunde. Til DR siger Københavns politi, at det var omkring 50 ballademagere, der satte gang i uroen.

Demonstranterne havde vinden i ryggen, så tåregassen ramte især betjentene selv. Det kom derefter til stenkast mod ambassadebygningen og de betjente, der stod i mellem.

Efter en halv times tid, hvor politiet med knipler forsøgte at få demonstranterne væk, fortrak demonstrationen tilbage mod Svanemøllen station fulgt af politiets køretøjer.

Anledningen til demonstrationen var den seneste tids udsættelser af palæstinensere fra deres hjem i Øst-Jerusalem, som angiveligt ekstremistiske jøder gør krav på.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Israel