Go to ...

29. maj 2024

VÆKKET MED MOTORSAV


VIDEO: Kollektivet Bumzen på Nørrebro blev ransaget fra klokken 06.00 i morges til omkring klokken 12.00. Alle tilstedeværende blev anholdt og én blev beordret ned på gulvet af betjent, der holdt en motorsav i hånden. Klokken 13 var de første løsladte tilbage ved huset og ventede på politiets nøgle, der lå på station Bellahøj.

AF MIKKEL SCHOU

Omkring klokken 06.00 brød politiet ind i kollektivet Bumzen i Baldersgade på Nørrebro i København. En af de løsladte fortalte siden, at hun blev hevet ud af sin seng, anholdt og allernådigst fik lov at klæde sig på. I detentionen på Bellahøj politistation blev de mandlige anholdte anbragt i celler kun iført underbukser, ifølge en af de anholdte.

Ingen af de tilstedeværende unge mennesker ved Bumzen ønskede at udtale sig til pressen.

Politiet meddelte i løbet af formiddagen, at en bygningsinspektør mente, at der var fare for sammenstyrtning i bygningen.
Men da der ikke er blevet bygget om siden seneste ransagning, mente nogle af de tilstedeværende, at det måtte skyldes politiets ransagning, at der pludselig var opstået fare for sammenstyrtning.

En af de løsladte, der netop var ankommet til Bumzen, fortalte at han om morgenen var blevet beordret ned at ligge på gulvet af en betjent, der i den ene hånd bar en motorsav.

En anden mand, der tidligere har optrådt som talsmand, fortalte, at de gasmasker, som politiet efter sigende fandt og konfiskerede, også var i bygningen under tidligere ransagninger.

Det forlød på stedet, at politiet havde meddelt, at beboerne kunne hente nøgle til den hængelås, som politiet havde sat på en hoveddør til bygningen, da de havde forladt stedet.
Men af bureaukratiske grunde var det ikke så nemt at få nøglen udleveret, sagdes det på stedet.

Ifølge politiet blev 25 anholdt på forskellige adresser i København. Ni vil blive fremstillet i grundlovsforhør sigtet for blandt andet vold og hærværk i forbindelse med en demonstration den 1. marts i år, der blev afholdt på ti-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Fristeder