Go to ...

14. juli 2024

TO TYSKERE OVERFALDET PÅ CHRISTIANIA


På Christiania skal der holdes endnu et møde om overfaldet på to tyske turister. De blev overfaldet med køller af maskerede mænd den 1. marts om formiddagen. Politiet efterforsker som enhver anden voldsepisode.

AF MIKKEL SCHOU

Offentligheden er lukket ude, når Christiania holder fælles- eller voldsmøde. Og i dag blev der på fristaden sat indkaldelse op til et møde, der blandt skal handle om en voldsepisode fornylig, hvor to tyske statsborgere blev overfaldet med køller i området omkring Pusherstreet.

1 christiania indkaldelse

Ifølge indkaldelsen er der tale om opfølgning på et tidligere møde, hvor gerningsmændene, der var maskerede, ikke blev identificeret.

Begge tyskere blev udskrevet fra hospital senere samme dag, og episoden er meldt til politiet.

»Politiet bliver typisk orienteret om den slags af nogle gæster eller christianitter«, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer.

Han kan ikke lige henvise til noget statistik, der kan fortælle, om Christiania oftere end andre bydele er ramt af vold.

»Pusherstreet er et værtshusmiljø som i indre by. Og det er mit indtryk, at de fleste voldstilfælde på Christiania bliver anmeldt«, siger Torben Svarrer.

Alligevel er Pusherstreet noget særligt. Og efter den store anholdelsesaktion i marts sidste år er stemningen blevet mere rå. Det mener mange christianitter. Men det har også politiet bemærket:

»Vi hører oftere og oftere, at man bliver truet af miljøet i gaden. Det handler om både vold og chikane«, siger Torben Svarrer.

Hvor det længe har været forbudt at fotografere i Pusherstreet, er man nu også begyndt at håndhæve et forbud mod at bruge mobiltelefon. Og på trods af protest fra en række christianitter er det blevet kotyme, at personer med forbindelse til hashhandlen bærer maskering.

Protesten mod maskering har netop været begrundet med risikoen for ikke at kunne identificere personer, der overtræder Christianias love. En af disse er, at man ikke må anvende vold. Man må i øvrigt heller ikke bære rygmærke eller våben eller sælge eller besidde hårdere stoffer end hash. Overtrædelse medfører i princippet varig bortvisning fra fristaden.

1 rockerfri ryger

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA