Go to ...

2. december 2023

TÅREGAS PÅ NØRREBRO


VIDEO: Den islamkritiske aktivist Rasmus Paludan lavede i dag en happening på Blågårds Plads på Nørrebro i København.

Under den politibeskyttede seance kastede Paludan en Koran op i luften. Det fik vrede – formoder man – især unge muslimer til at gå amok og komme i håndgemæng med politi.

Derefter spredte mindre uroligheder sig fra Blågårds Plads med afbrænding af affaldscontainere og en stor arbejdsvogn fra et byggefirma.

Det skete flere gange, at unge maskerede mænd gik udfordrende mod politi, der svarede igen med rigelig tåregas, der blev taget af vinden og til tider gjorde kvarteret omkring Blågårds Plads ulideligt at opholde sig i.

AUTOMATVÅBEN
Midt i tumulten overhørte TVflux en politimelding om en hvid varevogn, der var set kørende i kvarteret – muligvis med automatvåben. TVflux ved ikke, om der var noget reelt bag den melding.

Da TVflux trak sig tilbage omkring klokken 18.15 havde uroen bølget i gaderne på Nørrebro i fire timer.

Første klip på videoen viser en episode i Blågårdsgade, hvor en person pludselig kommer ud fra en port og kaster en genstand efter politi. Politi svarer med at skyde tåregas ind i porten, der leder videre gennem baggårde.

DET MENER TVFLUX
I 2018 lavede advokat og aktivist Rasmus Paludan i gennemsnit en happening om ugen i boligområder med stor andel af borgere med muslimsk baggrund. På grund af sine udtalelser er han nu i byretten dømt for racisme. Dommen er anket.

Disse happenings har været vendt mod muslimer, som Paludan opfatter som en trussel. Politibeskyttelse mod vrede borgere har hver gang været nødvendig. Og i dag måtte politi kommanderes væk fra søndagens fodboldkamp og til Nørrebro, da vreden mod Paludan kom ud af kontrol.

Uroligheder som i dag er desværre nok, hvad Paludan ønsker. Så selvom han tidligt i dag måtte eskorteres væk fra Blågårds Plads, var det på sin vis som sejrherre. Endnu en gang kunne han “bevise”, hvor farlige muslimer er for ytringsfriheden, selvom Paludans egen brug af ytringsfriheden tenderer et misbrug. Også af politiets resourcer. Sidste år kostede politiets beskyttelse af Paludan omkring 20 millioner kroner.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER