Go to ...

22. april 2024

SAMME TAKST I HELE EU


Det skal koste det samme at ringe til Barcelona som til Thisted.

Europa-Parlamentet stemte tidligere på året regler igennem, der sikrer fri roaming i hele EU og dermed gjorde det billigere og mere gennemskueligt for europæerne at bruge mobilen i udlandet. Nu vil de gå et skridt videre.

Forestil dig, at du kan ringe i lang tid med din danske mobiltelefon til Tyskland eller Spanien eller et andet EU-land, uden at det skal koste dig flere hundrede kroner. Det scenarie er snart muligt, hvis det står til MEP’erne.

Ifølge MEP’ernes bemærkninger til et forslag til ny EU-lovgivning om telekommunikation, der blev diskuteret i Parlamentets industriudvalg den 2. oktober, skal opkald inden for EU koste det samme som at foretage et opkald inden for samme land.

Europa-parlamentets nyhedsbrev 28/2917

Parlamentet ønsker at forhindre fastnet- og mobilopkald til andre EU-lande i at være urimeligt meget dyrere end opkald foretaget inden for ens eget land.

De nye regler, som Parlamentet nu skal forhandle med Ministerrådet om, omfatter blandt andet: bedre adgang til netværk i hele EU, tilgængelige 5G-forbindelser for alle borgere og lavere gebyrer for fastnet- og mobilopkald.

Derudover vil de indføre en ny teknisk løsning, der skal forbedre det nuværende alarmsystem, så alle EU-borgere kan blive kontaktet af myndighederne i forbindelse med katastrofer (en slags ”omvendt 112”).

Præsentation af Europa-parlamentets forslag

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From EU