Go to ...

24. juni 2024

ROCK I SYNAGOGEN


VIDEO: TVflux kulturmedarbejder skulle klokken 15 i dag til foredrag i synagogen i Krystalgade i København om filostofen Spinoza.

Men TVflux nåede kun lige ind ad porten og i armenene på en sikkerhedsvagt, der hverken sagde goddag eller præsenterede sig. Sikkerhedsvagten talte engelsk og i en beordrende tone sagde han, at TVflux skulle tømme lommerne og lægge sine ting på disken.

TVflux gik derefter gennem en detektor, der slog ud. TVflux tog livremmen af og forsøgte igen med bedre held. Da ser TVflux, at sikkerhedsmanden tager fat i den afleverede lille rygsæk. TVflux siger til manden, at han ikke skal røre den. Det får sikkerhedsmanden til at fare op.

TVflux tager det roligt, åbner rygsækken og tager de tre genstande ud, der ligger i den. Sikkerhedsmanden siger nu, at TVflux skal gå igen. TVflux tager sine ting og spørger efter en overordnet. Det bliver afvist, og sikkerhedsvagten tager fat i TVflux og siger, at nu skal han blive stående. TVflux siger “rend mig i røven” på engelsk.

TVflux råber til nogle danske soldater, der er ved at afløse hinanden på vagten ved synagogen, at de skal tilkalde politiet, da der foregår en ulovlig tilbageholdelse. Politiet kommer, og TVflux forklarer, at der er tale om et offentligt, annonceret arrangement. Betjenten mener, at sikkerhedsmanden selv kan afvise gæster. TVflux har ikke oplevet lignende overfladisk arrogance siden reportage-rejserne i Israel for 20 år siden.

Til sidst fik TVflux taget kameraet frem. Det er manden uden “skudsikker” vest, der var arrogant og uforskammet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Israel