Go to ...

14. juli 2024

PUNKBAND FOR ZELENSKY


VIDEO: Det ukrainske punk-band Bezlad har siden sommeren turneret i Europa med stor succes. I begyndelsen af december spillede de i Ungdomshuset i København. Dagen efter besøgte de den Anarkistiske Bogcafe på Vesterbro.

Et af bandets medlemmer, Sergej, erklærede sig på mødet som anarkist. Han måtte indrømme, at det var svært i begyndelsen at skulle kæmpe mod Rusland sammen med fascister, som han tidligere havde været i gadekamp med i Kharkiv i Ukraine.

Men kampen mod Rusland er en kamp mod en værre fascisme, sagde han på Vesterbro. Og så mente han, at der findes nazister og fascister overalt, ikke kun i Ukraine. Det var svaret fra Sergej på videoen, da TVflux spurgte ind til det.

På Indymedia findes en artikel, der kritiserer punk-bandet Bezlad for at rejse rundt i Europa. Ikke kun undrer det skribenten, at de unge mænd i modsætning til alle andre ukrainske mænd har fået lov til at forlade Ukraine, når de kunne være nyttige ved fronten.

Men helt overordnet er det en kritik af, at punk-bandet Bezlad på sin turne i Europa optræder i medierne og afviser, at Ukraine har et problem med fascisme, nazisme og undertrykkelse af forskellige mindretal. Problemet fandtes inden Ruslands invasion, og det forsvinder ikke af sig selv, når der forhåbentlig snart bliver fred.

Indymedia er et internationalt netværk af uafhængige medier på græsrodsniveau, der opfatter sig selv som en del af kampen mod den globale kapitalisme. Artiklen om punk-bandet Bezlad angives at være skrevet af et antifascistisk kollektiv i Ukraine og er fra august i år:

Bezlad band defending far-right on European tour

Det er svært at se klart i en krigssituation. Også på afstand, hvor enhver lidelse synes meningsløs. I den Anarkistiske Bogcafe, var der dog enkelte, der ikke forstod, at en anarkist i Ukraine ville ofre sit liv for en stats overlevelse.

AF MIKKEL SCHOU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER