POLITIMAND DØMT I PUSHERSTREET-SAG
9. december 2015
55-årig politiassistent blev i dag i Københavns byret dømt skyldig i groft hæleri, fordi han havde brugt af kærestens penge. Hun blev dømt tidligere i år for sin rolle som hash-pusher på Christiania.
AF MIKKEL SCHOU
Dommer, anklager og forsvarer var alle enige om, at dette var en let sag: I Københavns byret stod en 55-årig politiassistent tiltalt for at have haft tre millioner kroner mellem hænderne. Penge som stammede fra kærestens salg af hash i Pusherstreet på Christiania.
Den tiltalte, der har været i politiet siden 1982, tilstod det meste, men detaljerne var heller ikke vigtige. For manden blev efter opfordring fra Justitsministeriets psykiatere og Retslægerådet dømt til fortsat psykiatrisk behandling for periodevis svær depression.
Den såkaldte behandlingsdom gælder i fem år, og i den tid må den nu dømte politimand højst være tilbageholdt på en psykiatrisk afdeling et år uden rettens videre godkendelse.
ELEKTROCHOK
Manden havde, inden han blev anholdt forrige år, været i anti-depressiv behandling siden 2009.
I år har politimanden blandt andet været udsat for ti elektrochok-behandlinger, som han over for TVflux beskrev som ubeskriveligt ubehagelige og uden særlig effekt på hans depression.
Manden måtte i retten i dag flere gange tage sig sammen for ikke at briste i gråd. Han bor for tiden i et lejet kælderværelse i en villa. Han har børn.
Kæresten, der handlede med hash i Pusherstreet, mødte den nu dømte første gang i 2008. De var samlevende i perioder fra 2009:
»Hun var dominerende«, sagde politimanden om sin eks-kæreste, som han flere gange søgte at gå fra.
Kæresten var på kontanthjælp. Derfor blev flere finansielle transaktioner udført i hans navn, uden at han vidste, hvad det drejede sig om, sagde han i retten i dag:
»En bankkonto i Malaga var et af de mange tåbelige tiltag fra min kærestes side, som jeg ikke forstod«, forklarede han.
Politimanden kom i gæld til kæresten, blandt andet på grund af handel med campingvogne og biler.
Af de tre millioner kroner, som manden havde haft fingre i, mente retten kun, at han havde haft glæde af 106.000 kroner, som han skal betale tilbage til staten.
Politimanden har været gennem en mentalundersøgelse i forbindelse med sagen, og flere andre undersøgelser – senest for en måned siden – konkluderer, at han ikke er sindssyg. Han ville derfor være egnet til straf. Men på grund af mandens periodevise depressioner, som han stadig er i behandling for, skønnes det af Retslægerådet og altså også i dag af en enig domsmandsret mere gavnligt for samfundet, at han er under psykiatrisk behandling, end at han får en fængselsstraf.
Politimanden modtog dommen, og anklageren meddelte med det samme, at dommen ikke vil blive anket.