Go to ...

22. juli 2024

FRISTADS JULEMARKED VAR SJOVERE FØRHEN


I morgen – den 9. december – åbner Christianias Julemarked for 40. gang. Det er blevet så populært, at gæsterne træder i hinanden. Og den almindelige lovliggørelse har gjort markedet lidt mindre sjovt end i gamle dage.

AF MIKKEL SCHOU

Ansøgning om at få en bod på Christianias Julemarked udløb i oktober. Der var få ledige boder, og for at komme i betragtning skulle man byde på andet end tøj, smykker og julepynt.

1 ca jul 1
Der var hektisk aktivitet i dag, inden Julemarkedet åbner i morgen

I 40 år nu har Christiania Julemarked slået dørene op for Københavns befolkning. Men i begyndelsen var det mest borgere, der i forvejen kom på Christiania, der søgte derud.

Den Grå Hal er lige så festligt udsmykket i december måned, som den altid har været. Men der er mere trængsel nu, hvor det ikke kun er hash-rygende flippere, der hænger ud.

1 ca jul 2
En rigtigmangeårig christianit gør sin bod klar

Christianias Julemarked er gennem årene blevet mere og mere populært for helt almindelige danskere. Det skyldes ikke mindst den megen og positive medieomtale.

Der findes stadig meget unikt kunsthåndværk til salg, men der er også mere og mere importeret krimskrams fra de varme lande.

1 ca jul 3
Carlos henter selv sine varer i udlandet

Længe før normalisering og lovliggørelse af Christiania var det en fast tradition, at der blev serveret pot-chai. Den er nu erstattet af varmt øl. Man må heller ikke længere ryge hash i Den Grå Hal. Men det gælder nu i øvrigt også almindelig tobak.

Christianias Julemarked er stadig absolut et besøg eller to, tre, fire stykker værd. Men prøv at komme på et tidspunkt, hvor ikke det halve af København og Skåne er på jagt efter originale julegaver.

Der er åbent hver dag fra klokken 12 til 20. Undtagen den 20. december hvor Julemarkedet lukker klokken 18, så de handlende kan nå at komme hjem til jul.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA