Go to ...

14. juli 2024

POLITIADVOKAT TILFREDS MED DOMME


Tre mænd og en kvinde fra Bod 3 fik i dag deres domme i Københavns byret. Kvinden og en mand fik hver et år og tre måneders fængsel for i forening at have handlet med henholdsvis 23 og 18 kilo hash i Pusherstreet på Christiania.

Fra domsafsigelse den 15. april 2005
Af Mikkel Schou

Det er ifølge politiadvokat Carsten Egebjerg kun anden gang i Christiania-sagen, at pushere er dømt for at handle i forening, hvilket er en skærpende omstændighed.

Nu mangler kun en pusher at blive dømt i denne omgang. Så er alle pushere, der blev fængslet omkring marts sidste år blevet dømt. Derefter venter en lang række sager mod flere formodede pushere, som ikke er berammet til sagsbehandling ved byretten endnu.

”Vi er velfornøjede med resultatet af det totale billede. Pusherstreet er lukket”, siger Egebjerg til flix.dk. ”Vi har fået nogle forholdsvis hårde domme, lige efter facitlisten”, siger han. Især glæder han sig over at alle byretsdomme omtaler hashhandelen på Christiania som velorganiseret og omfattende.

I alle sager har politiet dog skudt over målet og i retten fået reduceret mængden af solgt hash med op til 75 %. I Bod 3 i dag mente politiet at kunne bevise salg af henholdsvis 30 og 25 kilo, mens retten mente at der kunne bevises 23 og 18.

Dommen i Bod 3 i dag er foreløbig den, der mest kommer politiet i møde. Derfor var anklager i sagen, Charlotte Larsen, også tilfreds:

”Retten fulgte stort set vores påstand om hvor meget der var solgt per time og hvor mange timer pusherne arbejdede.”

Dommeren mente ikke, at de dømte pushere skulle indkaldes til at afsone mere af deres dom, og det mente anklageren heller ikke. De dømte har begge været varetægtsfængslet i ni måneder, heraf to måneder i isolation.

Til gengæld skal de betale fortjenesten fra hashsalg på 90.000 kroner tilbage til staten. Hver skal betale omkring 200.000 kroner til advokat inklusive moms.

To medhjælpere, de såkaldte løbere, blev idømt ni måneders fængsel, heraf blev de seks måneder gjort betinget.

De skal hver betale omkring 150.000 kroner til advokater. Retten mente ikke, at de to løbere havde haft noget økonomisk udbytte, der kunne konfiskeres.

Retten gav hver af de fire dømte en rabat på 18.000 kroner i sagsomkostningerne på grund af retsmøder som anklageren havde indkaldt til, men som ikke blev gennemført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet