Go to ...

28. februar 2024

POLITI PATRULJERER MASKERET PÅ CHRISTIANIA


Flere vidner har set maskerede, cyklende betjente i civil på Christiania. De holder også øje med kriminelle bander udefra, der vil forsøge at komme ind på det pressede marked i Pusherstreet.

 Af MIKKEL SCHOU

 Flere christianitter beretter om cyklende civile betjente på Christiania, der bærer masker – tørklæder der dækker ansigtet. Politiet har ellers siden september 2012 patruljeret fredeligt i uniform i Christiania i en passende afstand af Pusherstreet.

Den nye maskering svarer til den, som pusherer og hashvagter i Pusherstreet er begyndt at anvende efter politiets store anholdelsesaktion i marts i år.

1Cyklende betjente
Cyklende betjente uden maskering. Foto: www.politi.dk

Indsatsen mod den åbenlyse og organiserede hashhandel på Christiania udføres af politiets Task Force Pusherstree (TFP). Om politiets maskering siger lederen af TFP, Torben Svarrer:

»Det kan jeg hverken be- eller afkræfte. Vi udtaler os generelt ikke om vores metoder.«

Men Torben Svarrer afviser, at der skulle være noget ulovligt i, at civile politifolk maskerer sig.

30 christianitter blev anholdt i marts i forbindelse med hash-handel på Christiania. Det har ifølge politiet svækket miljøet, og nogle christianitter frygter, at bander ude fra byen vil benytte chancen til at trænge ind på det lukrative marked i Pusherstreet.

»Det er noget, vi er opmærksomme på og holder øje med. En ting er de folk, der er derude nu. Men vi skal ikke til også at have andre bander rendende rundt«, siger Torben Svarrer.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA