Go to ...

29. maj 2024

P. STIG: IRAK-KRIGEN OK


VIDEO: Per Stig Møller, tidligere udenrigsminister (K),  mener, at den danske deltagelse i krigen mod Iraks Saddam Hussein var lovlig. Det sagde han i aften i pausen til et foredrag på Gentofte Hovedbibliotek.

TVflux gik i pausen med Per Stig Møller ud på parkeringspladsen for at stille ham et par spørgsmål til kameraet. Det første var om, hvor lykkeligt det var gået Baltikum i EU.

Det blæste for meget for mikrofonen, så vi besluttede at fortsætte interviewet inden for. Men efter en ordveksling om Irak-krigen besluttede den tidligere udenrigsminister, at han ikke ville ødelægge aftenen med det.

Han nåede dog at sige, at Højesteret (læs dommen) havde givet den daværende Fogh-regering ret i, at Folketinget i forhold til Grundlovens bestemmelser om krig godt kunne føre krig mod Irak. Også selvom selve krigens grundlag var i strid med Folkeretten og anden international lov, der forbyder en stat at føre angrebskrig.

Under sit foredrag sagde han blandt andet, at Danmark havde vist, hvilke værdier regeringen stod fast på, ved at nægte diplomatiske indrømmelser under Muhammed-krisen.

“Det kostede penge for eksporten, ja, men vi holdt fast i vore værdier”, sagde han.

Tags: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER